21 ezer önkormányzati dolgozó kaphat fizetésemelést

2017. augusztus 07. 10:14

Húsz százalékkal növekedhet októbertől az önkormányzati köztisztviselők bére, a Belügyminisztérium ugyanis befogadta az erről szóló javaslatot – jelentette be Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke.

2017. augusztus 07. 10:14

Biztatónak nevezte a Belügyminisztériummal a fizetésemelésről folytatott tárgyalásokat Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke a Magyar Hírlapban.

Szerinte október elsejétől emelkedhet az önkormányzati köztisztviselők bére, ugyanis a a tárca „befogadta a javaslatát”, amely szerint októbertől 20 százalékkal, januártól nyolc, 2019 januárjától pedig megint nyolc százalékkal növelnék a köztisztviselők fizetését. Schmidt Jenő hozzátette: „ha nem, az is egy üzenet az önkormányzati szektor felé”.

A kérdésben augusztus végén folytatódnak a tárgyalások, ezt követően kerülhet a kormányülés elé. A bérnövelés körülbelül 21 ezer önkormányzati köztisztviselőt érintene. Ha megkapnák az emelést, az nagyjából évi 25 milliárd forintnyi költséget jelentene az államháztartásnak.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2017. augusztus 07. 14:43
Nagy arányú a csökkenés az önkormányzat által beküldött javaslatba a szakszervezetek által követelt 3 év alatti 60%-os emelés helyett. Nem tudom miért avatkozik be az önkormányzati szövetség negatív irányba dolgozok követelésébe, azt több mint 20 %-kal csökkentve. Illetve miért nem jó az ha illetménytáblát korrigálnák, nem az önkormányzati támogatást. Ha nem az illetménytáblát korrigálják, akkor félő hogy az emelés nagyobbik része megbízási díjként csepeg majd ki, az önkormányzati vezetők haverjainak. Egyébként a kormányzatnak sem olyan nagy áldozat a több év alatti 60%-os emelés, mert jelentős része adóként, járulékként visszamegy az államkaszába.
wintermari
2017. augusztus 07. 11:42
miért fizetik túl azönkormányzati dolgozókat?Mert sztrájkolnának, ?Tessék mondani,az Ő bérüket előállító szakmunkásokkal,kereskedelni dolgozókkal mi lesz? Bármilyen ügyet intézek az önkormányzatnál,még mindig a régi beidegződésű,lenéző ,szocialista szavazók oktatnak ki,hogy miért vagyok hülye! Nem kell több béremelés ezeknek az ingyenélőknek!!!
pitypang1125
2017. augusztus 07. 11:21
A picsába, hát nem úgy volt hogy ezek mindent ellopnak?
Nannyó
2017. augusztus 07. 10:53
Épp ideje. Az állami tisztviselők már ezév január 1-től megkapták, ideje, hogy az önkormányzatisok is sorrakerüljenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!