Puch nyolcmillióért ad tanácsot az MSZP-nek

2017. július 07. 09:34

Az MSZP volt pénztárnoka, Puch László cége ad gazdaságpolitikai tanácsokat a pártnak. Közel 8,4 millió forintot fizetnek nekik ezért.

2017. július 07. 09:34

Az MSZP még év elején kötött szerződést Puch László, a párt volt pénztárnokának cégével, a Hungaroholding Zrt.-vel – írja a Magyar Nemzet Online. A párt részéről a szerződést Tóth Bertalan frakcióvezető írta alá. Mivel a tranzakciót a törvény hatálya alóli kivételnek minősítették, közbeszerzésre nem került sor. A Hungaroholding Zrt. 2016. év végi beszámolója szerint a részvények közel 18 százaléka Puch László lányának kezében van, a többségi tulajdonos pedig a Horizont Handels und Industrie AG Magyarországi Fióktelepe, ami Puch vállalkozása. Az ausztriai társaság vásárolta meg tavaly decemberben a Népszavát, a Vasárnapi Híreket és a Geomédia kiadót is. A Hungaroholding 2015-ös teljes éves árbevétele nem volt ennyi, mint ez a mostani nyolcmilliós megbízás, tavaly is csak 17 milliós forgalmat realizáltak.

Puchék egyénként nem ezt az egy megbízást kapták az MSZP-től: az elmúlt években több politikusnak is béreltek irodát Puch valamely érdekeltségétől. A tanácsadói szerződés arra is utal, hogy Puch László befolyása még mindig elég erős a pártban, ez pedig kitűnik a belharcokban is. A Heti Válasz csütörtöki számában olvasható például, hogy az MSZP-n belül egyre mélyebb a konfliktus Botka László miniszterelnök-jelölt és a Puch László hívei között. 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. július 07. 17:12
Ember emberének farkasa. Mindenesetre a frakció ami még kap állami apanázst nem hajlandó Botka szadis tanàcsadóit fizetni. Vaci Laci novemberig bedobhatja a törcsit. És akkor Vona betör a vörös térfélre. 50 évig fogjàk tanítani, Kriszta asszony büszke lesz Zazrinak. Még lehet ír is Rolex Laci nejènek.
zakar zoltán béla
2017. július 07. 13:35
Kétoldali hülyék!
Korn
2017. július 07. 13:31
5 millióért adok nekik én is. Menjetek már a picsába!
kispufi
2017. július 07. 13:28
Van ott pénz, mit akartok. Tán még Ildikó nénénknek is futhatná lélegeztetőgépre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!