Nagyobb területen lesz fizetős a parkolás a XIII. kerületben

2017. július 02. 10:03

Hétfőtől bővül a parkolási övezet a XIII. kerületben, így nagyobb területen kell majd fizetni a parkolásért.

2017. július 02. 10:03

Hétfőtől bővül a parkolási övezet a XIII. kerületben, így fizetőssé válik a parkolás a Szegedi út – Lehel utca – Róbert Károly körút – Dévényi utca –Szegedi út – Tatai utca – Rákos patak – Béke utca – Petneházy utca – Reitter Ferenc utca által határolt területen.

Az önkormányzat közlése szerint az érintett terület lakosainak az éves parkolási matrica az állandó lakóhely szerinti zónában biztosít díjmentes parkolási lehetőséget. Az éves parkolási matrica igénylésének feltételeiről a kerületi cég honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

A parkolási övezet kiterjesztésével várhatóan kevesebb lesz a területet „P+R parkolásra” használók száma, így a helyiek könnyebben találhatnak várakozóhelyet lakásuk közelében, továbbá a kerület környezeti terhelése is csökken – közölte az önkormányzat.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SonGoku nagyfaterja
2017. július 03. 15:57
Helyes!
írmag
2017. július 03. 10:48
Gusztustalan az egész fővárosi parkolási rendszer, semmi más csak szervezett lehúzás. Civilek lehet tüntetni!
még fokozza
2017. július 02. 20:26
Jó lenne, ha egy kerületi lakos az egész 13.-ban parkolhatna. Vagyis vehetne kedvezményesen, esetleg némi felárral a másik felébe is. A WestEndnél úgysincs már hely a Béke-téri Lidlbe meg megbüntették a szomszéd nénit mert nem nézte a kis térképet amit kapott. Csak átment a Körúton. Parkoló is lehetne több. Más. Kapitány! Figyelj már oda légyszives, hová megy az a rengeteg pénz ami az irodaházaknak történő telekeladásból befolyik. Amúgy is gyanús az egész.
Akitlosz
2017. július 02. 20:05
Megy a rablás ezerrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!