Elkezdik kilőni a székelyföldi medvéket

2017. július 05. 16:24

Gratiela Gavrilescu román környezetvédelmi miniszter engedett a minisztérium előtt tüntető székelyföldi tömegeknek. Augustus 15-től megkezdődik a medvék kilövése a veszélyeztetett területeken.

2017. július 05. 16:24

Bukerestbe, a Környezetvédelmi Minisztérium épülete elé mentek tüntetni azok a Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyéből érkezett lakosok, akik a helyiekre is veszélyessé vált székelyföldi medvék kilövetését követelték – írta a Maszol

Gratiela Gavrilescu miniszter fogadta a tüntetők küldöttségét, majd sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy aláírta azt a rendeletet, amelynek eredményeképpen augusztus 15-től elkezdik kilőni azokat a medvéket, amelyek vadkárokat okoztak vagy emberekre támadtak. 

Az ún. „közbelépési kilövési keretről” szóló rendelet lehetővé teszi, hogy kilőhessék a 175 veszélyessé vált medvét a fent említett négy megyében. A rendelet augusztus 15-től lép érvénybe. Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke úgy nyilatkozott, a vadászoknak körülbelül két hétre lesz szükségük a veszélyes állatok likvidálására.

A tüntetők Karda Róbert csíkszentdomokosi polgármester javaslatára vonultak a minisztérium épülete elé. A békés demonstráció még mindig zajlik a minisztérium előtti zöldövezetben.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. július 10. 05:50
"Ezen a videón egy egyszerűbb metódust szemléltetett a felvételt készítő finn úr: keményen leteremti a szemeteszsákra utazó medvét, aki szépen el is somfordál. Ráadásul még finnül is lehet belőle tanulni, én például nem beszélem a nyelvet, de elég biztos voltam benne, hogy a SAATANA!! kiáltás sátánt jelent, és tényleg. Ez azért is jó hír, mert a másik, viszonylag széles körben ismert finn kifejezés, a vittu perkele szó szerint "szar ördögöt" jelent (a perkele is szerepel a videóban egyébként). Úgyhogy bátran kimondhatjuk, hogy most már két finn szóval is tudjuk mondani, hogy sátán. A videó végén a seprű és a kuncogás már csak hab a tortán." http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/07/09/ez_a_finn_uriember_kicsit_egyszerubben_oldja_meg_a_medveproblemat_mint_a_szekelyek/
még fokozza
2017. július 06. 18:34
Még a medvétől is félnek. Beszari gyáva nép ez a székely, csak a pofájuk nagy.
bontottcsirke
2017. július 06. 07:51
Sok hülye fideszes itt is bizonyította szakértelmét: Altatólövedék helyett lángszóró Fákat kivágni ha akadályoz a látásban Erdő arra jó hogy eltüzeljük A görbelábú tehetségtelen focista majd megment minket Igénytelen. álkeresztény lópógépek
annamanna
2017. július 06. 02:01
Román cigányok egy része régen medvetáncoltatásból élt http://wangfolyo.blogspot.hu/2011/07/magyar-es-medveje.html és itt is, az alsó öt képen http://wangfolyo.blogspot.hu/2011/07/arnyek-bukarestben.html nem legyilkolták a medvéket, hanem megéltek belőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!