Éjjel állították elő a BKK-t meghekkelő fiatalt

2017. július 21. 14:08

Az ORFK pénteken jelentette be, hogy nyomozás indul az 50 forintért bérletet vásároló fiú ellen.

2017. július 21. 14:08

A 24. hu információi szerint éjjel állította el és hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség azt a fiatalt, aki a BKK honlapján 50 forintért vásárolt havi bérletet, majd a hibát egyből jelezte a központnak. 

Az Országos Rendőrfőkapitányság közölte, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szeptemeber 15-ei határidővel nyomozást indított. Az ügynek egy gyanúsítottja van, aki szabadlábon védekezhet. 

Az feljelentésben érintett hekker elmondása szerint 18 éves, a fővárostól messze él és egyből jelezte a rendszerben lévő amatőr hibát a BKK-nak, amit sok ember kihasználhatott volna. 

„A célom csupán annyi volt, hogy jelezzem a BKK-nak a hibát annak érdekében, hogy megoldhassák azt és más ne használja ki (például arra, hogy féláron értékesítse a bérleteket a saját hasznára). Senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy 18 éves gyerek játszott volna ki egy komoly biztonsági rendszert, majd úgy akart volna bűncselekményt elkövetni, hogy arról azonnal szólt az illetékeseknek. Reménykedem abban, hogy ez esetben a BKK mérlegelni fogja a feljelentés visszavonását.” – írta a hekker egy Facebook-bejegyzésben. 

Az esetről bővebben itt tud tájékozódni. 

(Fotó: Máthé Zoltán)

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirákulóziai Mikmuk
2017. július 22. 12:34
Meghurcolás helyett neki kelleni megcsinálnia a következő rendszert.
lajkakutyus
2017. július 22. 07:17
Többet hoz egy ilyen eset Simicskának, mint száz tolvajozó óriásplakát.
néhai Ch.Pilot
2017. július 22. 00:19
Diákbérlettel Csaló Kunhalmi Ágnes Népe! Elmerengek így az éji homályban, hogyha a cikk része volna az, hogy a fickó valamelyik vidéki Fidesz funkcionárius fia, miféle kommentek születtek volna? Csórikáim! Már akasztatnátok, már lincseltetnétek! :-)
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. július 22. 00:01
Le kell csapni DULVÁN. Nehogy már a hülyéknél okosabb legyen valaki. Az nem magyar ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!