Orbán találkozott az osztrák elnökkel

2017. június 13. 19:36

Nagyobb részt gazdasági kérdésekről és a Nyugat-Balkán stabilitásáról egyeztetett keddi találkozóján Orbán Viktor miniszterelnök és Alexander van der Bellen osztrák elnök.

2017. június 13. 19:36

Gazdasági kérdésekről és a Nyugat-Balkán stabilitásáról is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Alexander van der Bellen osztrák köztársasági elnök kedd délután az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t. A megbeszélésen kiemelték a magyar-osztrák jószomszédi kapcsolatok fontosságát, és a két ország gazdasági együttműködésének továbbfejlesztéséről is egyeztettek. Ausztria Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere, osztrák cégek pedig csaknem 80 ezer magyar embernek adnak munkát – hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor miniszterelnök és Alexander van der Bellen külön hangsúlyozták a Nyugat-Balkán stabilitásának fontosságát, ennek érdekében továbbra is együtt fognak működni – tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Van der Bellen egyébként némileg szokatlan módon vonattal érkezett Budapestre.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. június 13. 20:50
Na és Áder elnök mindeközben?
dream killer
2017. június 13. 20:24
Ahogy nézem a pohos cigány mindenkinél alacsonyabb, de elég széles darab.
Megtalálta
2017. június 13. 20:15
"Van der Bellen egyébként némileg szokatlan módon vonattal érkezett Budapestre." Ez kérem a legrosszabb időket idézi fel, amikor a tudjukkik a tudjukkiket vonattal szállítatta. Ajrópasegíccs!
Berecskereki
2017. június 13. 20:15
"Van der Bellen egyébként némileg szokatlan módon vonattal érkezett Budapestre." Vona volt a fékező?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!