Német állami TV: Pogromszerű lázadások vannak Magyarországon

2017. június 28. 10:57

A ZDF német állami televíziócsatorna közölt cikket a magyar szélsőjobboldal felemelkedéséről. A televízió Orosz Mihály Zoltán példáján keresztül igyekezett bemutatni „az Orbán árnyékában feltörő” magyar szélsőjobboldalt.

2017. június 28. 10:57

„Itt senkinek sem kell attól tartania, hogy rasszistának nevezik” – mondta Orosz Mihály Zoltán, Érpatak elhíresült polgármestere a ZDF televíziónak, amely szerdán „A diktátor és faluja”  néven jelentetett meg cikket a Szabolcs-megyei település rendhagyó irányelveiről.

Az egyedi modellt követő falu életéről szóló cikkben a polgármestert is több helyen megszólaltatták. Orosz Mihály Zoltán azt mondja, ő „a közösség mintapéldája és a tanítója.” A ZDF riportja szerint az Érpataki Modell alapja a rendpártiságban és a tökéletes rend fenntartásában rejlik. Ahhoz pedig, hogy ezt megvalósítsa, és kontrollálja a lakók életét, Orosz testőre kíséretében sokszor személyesen is látogatást tesz a lakosoknál.

A ZDF arról is ír, hogy a 2005-ben polgármesterré választott Orosz Mihály Zoltán falujában nyíltan teret nyerhetett a rasszizmus. „Nincs helyük itt azoknak, akik nem képesek alkalmazkodni” – teszi hozzá Orosz, és valóban: a ZDF-nek több roma is úgy nyilatkozott, sokkal szabályozottabb az élet, mióta Orosz a polgármester. Emiatt sok roma elhagyni kényszerült a községet. Ezért a televízió szerint a polgármester úgy viselkedik falujában, mint egy mini-diktátor. A helyi iskola matematikatanára azt mondta, mivel nem Orosz módszerei szerint dolgozott, az iskolát bezáratták: a ZDF szerint a polgármesterrel ellentétes hangokat az évek alatt elhalgattatták.

A riportban úgy fogalmaznak: a szélsőjobboldali Jobbik követői számára az Érpataki Modell országszerte példaként szolgál, melyet mindenhol be akarnak vezetni. „Orbán reakciós politikájának árnyékában a radikális erők is zavartalanul fejlődhetnek” – teszik hozzá. A ZDF szerint a kisebbségek ellen Magyarországon időről-időre „pogromszerű” lázadások folynak.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. június 29. 12:16
Bírom az Oroszt. És a mai világban, a QMBTLZKAVJ stb. világban had' legyen már ehhez jogom. Legfeljebb az előbbi abc sorhoz hozzáírjuk az O-t is. Orosz Mihály Zoltánt kedvelők. QMBTLZKAVJO Na, így már korszerű?
lightning protection
2017. június 28. 19:16
Fekete-Győr segíts! A ZDF-be nem akarsz benézni?
Sulammit
2017. június 28. 18:58
Pont, hogy a németeknél rendszeresek a progromok. Nálunk a nyugati politikusok legnagyobb bánatára, nem volt.
1120
2017. június 28. 17:43
A német sajtó 1933 óta nem szabad. Ma éppen úgy hazudik, ahogy Goebbels idejében is tette. Annyival mondjuk rosszabb a helyzet, hogy a nácik legalább soha nem tetszelegtek az igazmondó szerepében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!