Megtalálták Zrínyi lovának itatóvályúját

2017. június 07. 10:18

Megtalálták Zrínyi Miklós költő és hadtudós lovának itatóvályúját, illetve annak darabjait az őrtilosi Zrínyi-újvárnál zajló ásatásokon.

2017. június 07. 10:18

Régészek megtalálták Zrínyi Miklós lovának az itatóvályúját az őrtilosi Zrínyi-újvárnál zajló ásatásokon. Kedden a Göcseji Múzeum munkatársai elvitték az ásatási területről a nemrég előkerült itatóvályút és annak darabjait, hogy megóvják a leleteket.

A szakemberek levegőtől elzárva, víz alá nyomták költő és hadtudós lovának itatóvályúját. 

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. június 07. 18:30
Nem értek hozzá, de valami kormeghatározást végeztek?
Autofocus
2017. június 07. 14:41
A fele királyunk porhüvelye is azért van csak meg mert biztos helyen, a krakkói Wawelben nyugszanak.
Einar
2017. június 07. 12:21
Mindenkinek aki itt gúnyolódik: A magyar királysírok állapota, ill. ezek teljes hiánya jól tükrözi mennyire becsüli meg, mennyire védi a mindenkori magyar társadalom saját nemzeti értékeit. Persze, nem elhanyagolhatóak a történelmi dúlások, fosztogatások, de hasonlítsuk csak össze magunkat a lengyelekkel, ők mennyire vigyáztak egykori királyaik nemzeti nagyságaiknak sírjaira, emlékhelyeire. Bár ez csak jelképes, de ne csodálkozzunk hát, hogy a győztesek folyamatosan átírhatják a történelmünket a saját szájízük szerint és akadnak közölünk sokan, akik aztán szentírásként tanulják ezt meg. Az ősök tisztelete együtt jár egy nép önbecsülésének állapotával. Jellemző, hogy nemzeti ünnepeink is inkább tragikus eseményeknek állítanak emléket. Hunyadi, aki hazáján kívül még az egész keresztény világ védelmezője volt, nem érdemel meg egy nemzeti ünnepet?
GV0917
2017. június 07. 11:57
Na ez a jellemző kép....Vagy "jópofiznak",vagy fel vannak háborodva, hogy saját kiválóságukat leszámítva senki nem méltó a "Nyitott Társadalom"értékrendjében arra, hogy a Hazának nevezett ócskaságról beszéljen...Ha tett valamit, biztosan a kettős mérce híve lehetett. Vagy a Szerencsejáték ágense, amit nem tagadott meg:Jelszava:Csak jó szerencse-semmi más... Dehogy gondolt ez a kiváló ember az utókor satnyaságára, bénázásaira , közönyére.. hőzöngéseire-no és a FŰ miatt!.De értük is tett valamit. Nem, nem ellenezte a szabad drogforgalmazást, nem használt kettős mércét-igazat adott a magyarnak- mint magyar-horvátnak mint horvát-és egyszerre harcolt a német és török ellen...(..Ezek meg a török drogpiac miatt aggódnak) Én szégyelleném, ha egy lapon, vagy egy napon említenének velük....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!