Kovács Zoltán: Schulz zsarolja Magyarországot

2017. június 14. 12:24

Kettős mércét tanusít Magyarországgal szemben Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje – véli Kovács Zoltán. A kormányszóvivő szerint amikor tíz–és százezrek, sőt milliók törekszenek Európába, akkor Schulz felfogása nem működőképes a menekültkérdést illetően.

2017. június 14. 12:24

A kormány a leghatározottabban visszautasítja Martin Schulz nyilatkozatát, mivel a német szociáldemokraták kancellárjelöltje „megpróbálja belekeverni Magyarországot a német belpolitikai kampányba”, egyértelműen „politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni” Magyarországnak az övétől eltérő felfogását a migráció kérdéséről – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-nek.

Kovács Zoltán arra reagált, hogy Martin Schulz a Politico című brüsszeli hírportál által kedden szemlézett beszédében azt mondta, ha ő lesz a kancellár, mindent meg fog tenni azért, hogy akik nem veszik ki a részüket a menekültek befogadásából, azok ne részesüljenek az európai uniós támogatásokból. A Politico szerint Martin Schulz Orbán Viktor miniszterelnökre utalva úgy fogalmazott, ha az agrárpolitikáról és a támogatásokról van szó, azt mondják, „igen, köszönjük”, de ha a menekültpolitikai szolidaritásról, úgy reagálnak, „köszönjük, nem”, és ez nem elfogadható.

Kovács Zoltán közölte: azt tanácsolják Martin Schulznak, hogy mivel az elmúlt négy hónapban három választást veszített, koncentráljon a saját belpolitikai problémáira és Magyarországot hagyja ki a német választási kampányból. A kormányszóvivő utalt rá, hogy Martin Schulznak nem ez az első ilyen megnyilatkozása az elmúlt hónapokban és olyan értelemben nem is meglepő, hogy látható volt, a szociáldemokrata pártelnök milyen felfogást képviselt az illegális migráció ügyéről az Európai Parlament elnökeként. Martin Schulz kijelentései tanúskodnak arról a „kettős mércéről”, amely a nyugat-európai politikusok fejében Magyarországról létezik – tette hozzá.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: „egymáshoz semmi köze” az illegális migrációval kapcsolatos magyar álláspontnak és a kohéziós alapoknak, tehát az európai uniós fejlesztési forrásoknak. Két teljesen más alapokon, illetve egymástól függetlenül létező rendszerről van szó, amelyek összekapcsolása „politikai zsarolás”, aminek Magyarország nem fog engedni - emelte ki. Magyarország fenntartja álláspontját az illegális migrációról – jelentette ki. Hozzátette, szerinte nem menekültválságról van szó, hanem kontinentális migrációs válságról, amelyben „tíz–és százezrek, sőt milliók” törekszenek Európába, visszaélve azzal a felfogással, amelyet Martin Schulz megnyilatkozása is képvisel.

Jelezte: a kvótát már második éve próbálják a szolidaritás mértékegységeként használni Európában. Szerinte ez hamis mértékegység, „különös tekintettel arra, hogyan született döntés róla”. Emlékezetett rá, hogy Magyarország perben áll a döntés miatt, oldalán Szlovákiával, Lengyelországgal és másokkal, mert „igazságtalannak, törvénytelennek és végrehajthatatlannak” tekinti.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2017. június 14. 13:59
A törvényeket be kell tartani! Mindenkire vonatkoznak, mondta Kósa együgyű Lajos
Senye Péter
2017. június 14. 13:38
"....akik nem veszik ki a részüket a menekültek befogadásából, azok ne részesüljenek az európai uniós támogatásokból" - először is, az illegális beérkezők között kevesebb a menekült, mint amennyi ikertestvérpár. Másodszor az nem támogatás, hanem a kivitt haszonból történő visszacsorgatás (Oettinger biztos is megállapította, hogy Németország fölözi le annak is a hasznát.)
jolly77
2017. június 14. 13:24
Hülye vagy te kovács... a CEU-n végeztél, aztán volt képed azt kamuzni hogy te sem tudod, hogy akkor a diplomád most amcsi-e vagy sem.. :D gyökér pojáca, nem szégyelled a pofádat?? :D
luga
2017. június 14. 13:20
"Támogatás". Anyád kínja, Schulz! Amit eddig elvettek tőlünk, annak fejében csekély mértékű visszaosztás. Tisztességes egyenleg számítás esetén nem tudom, ki lenne a támogató, és ki a támogatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!