Kitiltották a beerbike-okat Erzsébetvárosból

2017. június 22. 10:59

A hetedik kerület polgármestere, Vattamány Zsolt rendeleti úton tiltotta ki a kerületből a beerbike-okat.

2017. június 22. 10:59

Rendeleti úton tisztították meg Erzsébetváros utcáit a zajos turisták sörbiciklis hadaitól – írta a 24.hu. A beerbike-ok a jövőben nem érinthetik a belvárosi bulinegyed nagy részét. Az egyetlen kérdéses terület a Király utca, amelynek egyik oldalán az út már Terézvároshoz tartozik. A 24.hu megkereste a két önkormányzatot a kérdésben, ám választ még nem kapott.

A rend szerint a Városligetből induló beerbike-osokra folyton panaszkodnak a belvárosiak. Az Andrássy úton sokan nem tudnak ablakot nyitni a zajos turisták miatt, akik a közeli lakók szerint sokszor a Kodály körönd sarkán könnnyítenek magukon.

A portál úgy tudja, a folyamatosan érkező panaszok miatt a Terézvárosban is esedékes a beerbike-ok betiltása.

(Fotó:444.hu)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moloy
2017. június 23. 10:52
Bírósági ítéletekben vissza-visszatérő az a döntés, miszerint a rendeleteknek nem megfelelő magatartást tiltotta meg az elkövetőnek. (Illetve a törvénynek megfelelően szankcionálta a nem megfelelő cselekedetet, magatartást.) Ez ilyen rendelkezés értelmezése az is lehet, hogy gyalogosan, szénásszekéren, vagy akármin (csak beerbike-on nem) lehet randalírozni, továbbá ugyanezen logika mentén: a Kodály körönd sarkán könnyíteni magukon csak azoknak lehet, akik nem az ilyen járművön érkeznek. Várhatóan a "törvény-alkotók" következő lépése rendelet kiegészítése lesz, azaz megtiltják majd a kerékpáron való közlekedést, később kiegészítik ezzel, azzal. Szegény ember vízzel főz! Erzsébetvárosban ilyen döntéshozókra telik.
Morgen
2017. június 22. 19:19
Helyes! Budapest nem állatkert.
balbako_
2017. június 22. 19:05
Az Andrássy úton is láttam, hogy feltartják a forgalmat. Amúgy egy rakomány részeg fazon sem különösebb turistacsalogató látvány.
Akitlosz
2017. június 22. 18:21
Aminek ilyen neve van az meg is érdemli a kitiltást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!