Hazug levél miatt nem nyomoz a rendőrség a lúgos támadás perében

2017. június 28. 11:50

Hazugság a lúgos orvos védelmében írt levél, a Kúria mégsem indít eljárást az ügyben.

2017. június 28. 11:50

A vádlott, Bene Krisztián ügyvédje legutóbb egy levéllel próbálta befolyásolni a már sokszor újraindított tárgyalást. A titokzatos levél írója egy ismeretlen elítélt, akit állítólag a megtámadott asszony új élettársa akart felbérelni a támadásra. Az ügyben eljáró Kúria a levél tartalmát komolytalannak ítélte, a levélben vádolt új partner hamis tanúzás miatti feljelentésével pedig nem foglalkozik: pedig a szerzőt azonosították és azt is tudják, hogy a levél valótlanságokat tartalmaz.

A hamis tanúzási ügy lefolytatásának törvényi akadálya van: a Btk. szerint, amíg tart az alapügy, amelyben a hamis tanúzást elkövették, büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható – az ügy jelenlegi szakaszában ez a hatóság a bíróság.
Az alapügy jogerős lezárása után azonban az ügyészség haladéktalanul elbírálja ezt a feljelentést is – írja az mno.hu.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!