Beszünteti a Libri a gyerekverésre buzdító amerikai könyv árusítását

2017. június 21. 13:20

A Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány jelentette meg azt a könyvet, amelynek amerikai szerzője részletesen leírja, hogyan verjük meg módszeresen a gyerekünket. A Libri akkor szüntette be a kötet árusítását, amikor kézhez kapták a több mint ezer pszichológus és gyermekvédelemmel foglalkozó szakember által aláírt, a könyv betiltását célzó petíciót.

2017. június 21. 13:20

A Keresztyén Ismertterjesztő Alapítvány (KIA) jelentette meg James Dobson amerikai pszichológus Fegyelmezz! Megéri című művét ami részletesen foglalkozik azzal, hogy milyen eszközzel – ajánlott a bot és a bőrszíj – dolgozzon a jó szülő, illetve hogy a kisgyerekek testfelületének mely részeit érdemes leginkább ütni – írja a 444.

A ma 81 éves keresztény házassági- és gyermeknevelési tanácsadó James Dobson több mint 30 könyvet írt, ebben a kötetben konkrétan a testi fenyítésre mint nevelési módszerre biztatja a szülőket. Az író a fenyítési módszerek helyénvalóságát a Bibliában leírtakkal igyekszik igazolni művében. 

A témáról szóló hvg-cikk után több mint ezer pszichológus és gyermekvédelemmel foglalkozó szakember írt alá tiltakozó petíciót, melyben a könyv visszavonására kérik, emlékeztetve arra, hogy a hatályos magyar törvény szerint a gyermekbántalmazás bűncselekmény. A könyvet áruló Libri az olvasótábor felháborodását látva levette a polcairól Dobson művét.

A könyvet kiadó KIA is reagált a tiltakozók petíciójára,  Monty Taylor, az Alapítvány magyarországi munkatársa a következőt posztolta a Facebookra: 
„Mint keresztyén kiadó, mindig készek vagyunk alávetni magunkat Isten Igéjének.
Zsidókhoz írt levél 12,6: Mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.
Példabeszéd 13,24: Aki kíméli botját, gyűlöli a fiát, de aki szereti, idejében megfenyíti.
Példabeszéd 23,13: Ne sajnáld megfenyíteni a gyermeket, nem hal bele, ha megvered bottal.”

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2017. június 22. 21:12
Nem árulnak többé Bibliát? "Aki kíméli botját, gyűlöli a fiát, de aki szereti, idejében megfenyíti."/"A ki megtartóztatja az ő vesszejét, gyűlöli az ő fiát; a ki pedig szereti azt, megkeresi őt fenyítékkel." - Példabeszédek 13:24
br-o
2017. június 22. 11:14
Nyomorult amerikai szektás "reformátusok" miatt kelthetik megint a kereszténység rossz hírét.
Akitlosz
2017. június 21. 22:20
Üss a kölökre! https://www.youtube.com/watch?v=fbRBQOmLfBw
Akitlosz
2017. június 21. 22:12
Előbb megvették. Elolvasták. Azátn felháborodtak és a betiltását követelik, hogy csak ők olvashassák ezután, mások meg ne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!