Aláírta az EU az isztambuli egyezményt

2017. június 13. 19:46

Az EU-tól független Európa Tanács szerint az, hogy az Unió szervezetként csatlakozott az isztambuli egyezményhez, erős politikai jelzést küld az unió tagállamainak az egyezmény ratifikációjának szükségességéről. A nők elleni felszámolását célzó egyezményt egyébként mindegyik EU-s tagállam aláírta, de eddig még csak tizennégy ratifikálta.

2017. június 13. 19:46

Aláírta az Európai Unió kedden a nők elleni erőszak felszámolását célzó isztambuli egyezményt. A dokumentumot Vera Jourová uniós igazságügyi biztos és az EU soros elnökségét ellátó Málta képviselője írta alá a ceremónián, ahol Thorbjørn, az Európa Tanács főtitkára is jelen volt. Az Európai Uniótól független, strasbourgi székhelyű Európa Tanács üdvözölte a lépést, közleményében kiemelve, hogy az aláírás jelentősen megnövelte az egyezmény globális támogatottságát. Mint írták, az EU szervezetként való csatlakozása erős politikai jelzést küld az unió tagállamainak az egyezmény ratifikációjának szükségességéről.

Az isztambuli egyezményt az Európai Unió összes tagországa aláírta, közülük ugyanakkor eddig csak tizennégy ratifikálta: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Málta, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország és Szlovénia. A szerződést a tizennégy érintett uniós tagállamon felül kilenc másik ország ratifikálta. Az aláírást követően el kell fogadni a konvenció rendelkezéseit, amelyhez az Európai Parlament jóváhagyása is szükséges. 

A közleményben emlékeztettek arra, hogy Európában minden harmadik nőt ért már fizikai vagy szexuális erőszak, húsz nőből pedig egyet megerőszakoltak. 

Az Európai Bizottság tavaly márciusban tett arra javaslatot, hogy az EU csatlakozzon az isztambuli egyezményhez, az uniós parlament pedig novemberben a folyamat felgyorsítását sürgette. 

Az Európa Tanács által 2011-ben elfogadott konvenció az első nemzetközi jogi eszköz az erőszakot elszenvedő nők védelmében, de a családon belüli és párkapcsolati erőszak minden más aspektusára is kitér, többek között az erőszak tanúivá váló gyermekek védelmére is.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SilentBob
2017. június 14. 00:30
Elmebetegek.
korona
2017. június 13. 21:12
(bemásoltírás)------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- GENDERÁVÉHÁ ​Milyenek lesznek számunkra a hétköznapok az Isztambuli Egyezmény ratifikálása után? Ezt egy barátom kálváriájával tudnám legjobban illusztrálni. A fiatalember a szomszédos Ausztriában vállalt munkát, ahol ezt az egyezményt 2011-ben aláírták, majd 2013-ban ratifikálták, 2014-ben pedig törvényerőre emelték. Történetünk három szereplője egy vendéglőben együtt dolgozva ismerték meg egymást. Két Férfi és egy nő. Egy szép napon aztán a hölgy úgy döntött, hogy munka helyett mostantól inkább kárpótlásból próbál megélni. Abban időben az osztrák sajtó hemzsegett a zaklatási és nemi erőszak esetektől, hiszen ezek száma az Isztambuli Egyezmény ratifikálása után a sógoréknál is megugrott. Főhősnőnk gondolt egy nagyott és elment a legközelebbi Gender ÁVH-hoz, ahol bejelentette, hogy a két magyar kollegája bizony mások előtt zaklatta és megalázta őt. A hölgy állítása szerint honfitársai arról beszéltek németül a vendéglő közönségének széles nyilvánossága előtt, hogy ő milyen búvalbaszott és hogy egy alapos kikormolás mennyire rendbehozná. Az, hogy ezt németül mondták a srácok, a “nagy nyilvánosság előtt” tényállásának megvalósulása miatt volt fontos. Ha a vendégek értik, miről társalognak, akkor nyilván a trauma is nagyobb. A hivatal elkezdte kivizsgálni az ügyet. Elhízott, lilára és kékre festett hajú hivatalnoknők küldtek idézéseket a két vádlottnak. A szembesítésekre az állítólagos áldozat persze soha nem ment el, hiszen az átélt trauma még hónapokkal később is gyötörte. A hivatalnoknők gondosan kihallgatták az állítólagos elkövetőket és egyáltalán nem hatotta meg őket az, hogy a lány nyilvánvalóan hazudik, hiszen az egész kitalált párbeszéd már csak azért sem hangozhatott el németül, mert nemcsak hogy nem életszerű, hogy két magyar egymással ilyenről németül társalogjon, de azt sem vették figyelembe, hogy az egyikőjük nem is beszélte és azóta sem beszéli a német nyelvet. Több éves vizsgálódás után a hivatal végül feladta és megkegyelmezve a két honfitársunknak lezárta az ügyet. Ha megáll a vád, akkor a két Férfinak fejenként 2000-2000 eurót, míg a munkáltatójuknak további 5000 euró kártérítést kellett volna fizetni az áldozatnak. Testvérek között is 9000 euró ütötte volna tehát a találékony kis hölgy markát, amiből még arrafelé is ki lehet húzni egy évig. Nem csoda, hogy a kisasszony nem adta ezen a ponton fel. Mivel őt természetesen semmiféle retorzió sem érte, hogy évekig tornásztatott hivatalnokokat a hamis váddal, panaszával egy másik hivatalhoz fordult, némiképp módositott történettel.
korona
2017. június 13. 21:03
Ezzel kezdetét vette a férfiak holokausztja. Bármelyik hölgy azonnal feljelentheti a férfit bármiért, bármikor. Mindig a nőnek fognak igazat adni. Ugy látszik az öngyilkos nyugatnak nem elég az iszlám, hanem még önmagukat is ki akarják nyírni. Így lehet a fehér, keresztény férfiak sorát jócskán megritkítani.
48saxon
2017. június 13. 21:01
Zöld jelzést kapott a gender-rendőrség... (de ezek szerint még a tagállamoknak külön is ratifikálniuk kell?) http://www.huffnagelpista.com/ferfiholokauszt-a-fidesz-ratifikalja-az-isztambuli-egyezmenyt-es-letrehozza-a-gender-avh-t.html http://www.citizengo.org/hu/fm/41487-az-isztambuli-egyezmeny-alairasa-gender-ideologia-trojai-falovat-jelentheti-magyarorszag
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!