A magyarok fele nem megy nyaralni idén

2017. június 20. 11:45

A nyaralni tervezők leginkább belföldre mennek, jóval kevesebben, főleg a fiatalok döntenek a külföld mellett. A határon túlra utazók között még mindig Horvátország a favorit.

2017. június 20. 11:45

A magyarok kicsivel több mint fele (54 százaléka) tervezi, hogy nyaralni megy idén – írja a Magyar Hírlap a GfK idei nyaralási terveket vizsgáló reprezentatív felmérésére hivatkozva. A nyaralni tervezők közül 32 százalék belföldre fog menni, 12 százalék külföldre készül, 10 százalék pedig külföldön és belföldön is fog vakációzni.

A felmérésből az is kiderül, hogy a fiatalok (20-29 évesek) utaznak leginkább külföldre, a középkorúak (40-49 évesek) inkább belföldön lazítanak, az idősebbek többsége pedig nem tervez utazást a nyárra.

Nem meglepő módon a képzettek és a gazdagok mennek inkább külföldre, míg a havi 290 ezer forintnál kevesebb háztartási összbevétellel bírók, a nyugdíjasok, valamint a szakmunkás végzettségűek az átlagnál nagyobb arányban maradnak otthon.

Az utazók legszívesebben Horvátországot választják, ide 24 százalékuk tervez menni, de népszerű úti cél Görögország, Erdély, Olaszország, Spanyolország, Németország és Ausztria is. Az Y generáció viszont szívesen választ kevésé hagyományos célpontot, ilyen például Dánia, Írország vagy Hollandia.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2017. június 20. 17:52
Nem semmi a mandineri hírhozás! Simicska közel van? Bár ugye tudhatjuk, hogy 4 millió szegény országa vagyunk, azaz, most már viszont 5 millió gazdagé, akik mind nyaralni mennek! Az itthon maradottak a szegények - bernike, meg vona nekiállhat számolni!
SonGoku nagyfaterja
2017. június 20. 17:39
Elég ezeknek ha megnézhetik az esti Tényekben Orbánt, a prolinak nem nyaraláson, hanem a gyárban a helye!
kizökkentidő
2017. június 20. 15:14
"Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy."
DFK
2017. június 20. 14:51
Azt felejti el mindenki, hogy a nyaralás az egy luxus. Hozzászoktatták az alsóbb néprétegeket is. Pedig az ő munkájuk nem termel ki annyit, hogy ez is beleférjen. A nyaralás, főleg a külföldi nyaralás az a középosztálytól "jár". Megjegyzem, tavaly már mi sem nyaraltunk. Ugye sokan ha kell hitelből, de legalább "Görögbe", "Horvátba" elmennek, mert hogyan néz ki, ha nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!