Megszüntette az ügyészség a kamupártok elleni nyomozást

2017. május 20. 13:51

Jelen állás szerint a 2018-as választásokon is indulhatnak kamupártok a választásokon a kampánytámogatásokért, ugyanis az ügyészség megszüntette az ügyben folyó nyomozást – írja a 24.hu.

2017. május 20. 13:51

Az Állami Számvevőszék korábban arra jutott, hogy kilenc parlamentbe nem jutott, de a 2014-es választásokon induló kispárt megsértette a számviteli és az áfatörvény előírásait: az Együtt 2014 Párt, Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, a Magyarországi Cigánypárt, a Seres Mária Szövetségesei, az Új Dimenzió Párt, az Új Magyarország Párt, a Zöldek Pártja, a Haza Nem Eladó Mozgalom és az Összefogás Párt. Ezek közül volt olyan eset, ahol a költségvetési csalás gyanúja is felvetődött és olyan is volt, ahol egyáltalán nem részletezték, mire költötték a kampánytámogatást. 

Az ügyben elindult NAV-nyomozást azonban az ügyészség azzal zárta le, hogy „a cselekmény nem bűncselekmény”, habár a 24.hu információi szerint a lezáró határozatban oldalakon sorolják a különböző visszaéléseket. Mivel egyelőre az ügyben nem történt jogszabályváltozás és ebben az ügyben sem lett következménye a visszaéléseknek, jelen állás szerint 2018-ban ugyanúgy indulhatnak a kamupártok a választásokon, mint 2014-ben.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. május 21. 18:38
Egyáltalán nem kell a pártokat közpénzzel tömni és akkor nem lesznek kamupártok. Legyen a SZJA egy harmadik 1%-a felajánlható azoknak a pártoknak a javára, amelyek az utolsó országgyűlési választáson országos listát állítottak, az elért választási eredménytől függetlenül! Aztán meg van oldva a probléma.
választópolgár
2017. május 21. 11:01
Végre megalakult a kamupártok kétfarkú kamupártjának méltó ellenzéke: https://www.facebook.com/zsembesmacskapart/
Berecskereki
2017. május 20. 20:58
Az ÁSZ költségvetési gyanúja miatt tett feljelentést. A vissza nem fizetés - bármi is az oka - nem jelent költségvetési csalást. A csalást hitelt érdemlően kellene bizonyítani. Valószínűsíthető, hogy ilyent az ügyészség nem talált, ezért szüntették meg az eljárást. Ettől függetlenül peres úton az összegek visszaszerezhetetlen. Sőt! A következő indulás összegéből levonható. Minden esetre jobb lenne, ha a pénz felvételét jelzálog adásához kötnék.
noMores
2017. május 20. 18:49
Ez azért durva, mert orbánék megint hagyják, hogy az ilyen alja gyökerek elvigyenek pár szavazatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!