Köves Slomó: A sorosozás nem antiszemita beszéd

2017. május 12. 08:48

Nem tudok olyan normáról, amely szerint a sorosozás antiszemita beszédnek számítana – jelentette ki az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija az M1 pénteki műsorában. Köves Slomó leszögezte: a zsidók számára az elsődleges szempont, hogy biztonságban tudják megélni az identitásukat.

2017. május 12. 08:48

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija azt mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában, hogy nem tud olyan nemzetközileg elfogadott normáról, amely szerint a „sorosozás” antiszemita beszédnek számítana.

Köves Slomó megemlítette, Magyarországon a friss összegzések szerint a lakosság 64 százalékában nincsen antiszemita attitűd, míg 20 százaléknyian szélsőségesen, 16 százaléknyian visszafogottan antiszemiták. Ugyanakkor 2015-ben 42 gyűlöletcselekményt regisztráltak, ezek többsége verbális volt, míg a Franciaországban regisztrált ezerötszáz eset felében fizikai erőszak történt – tette hozzá.

Köves Slomó szerint a zsidó közösség számára az az elsődleges szempont, hogy biztonságban tudják megélni az identitásukat, „legyen ez a biztonság fizikai biztonság, jogbiztonság vagy akár a szellemi, lelki jólét biztosítása”.

(MTI)

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2017. május 20. 19:24
Sej, besoroztak, sej, besoroztak téged katonának, Gondját viseled, gondját viseled a jó sorozásnak
NemzethyÉrzelmű
2017. május 13. 00:11
Jajaja, a migráncsos gyűlöletkampány is csak független tájékoztatás volt, és nem fasisztálódás. Még hogy az állati ösztönökre hatva próbáljanak szavazókat szerezni, ááá, ez kizárt.
Rugo
2017. május 12. 18:36
képzelem, amint egy büdös kis szeplős vörös gnóm elmeséli, hogy kik volta az ősei, aki a genetikai degeneráltságának okozói
abcdef
2017. május 12. 17:44
"Köves Slomó leszögezte: a zsidók számára az elsődleges szempont, hogy biztonságban tudják megélni az identitásukat." De csak ők. A többi nem számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!