Folytatódik a bürokráciacsökkentés

2017. május 09. 08:49

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárának ígérete szerint több ezer törvényt, kormányrendeletet és miniszteri rendeletet vizsgálnak fölül a jövőben. A cél az eljárási idők csökkentése, a párhuzamosságok kiküszöbölése és az automatizálás bővítése.

2017. május 09. 08:49

Folytatódik a bürokráciacsökkentés – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában és az M1 aktuális csatornán kedd reggel. Kovács Zoltán az M1-en kiemelte: a versenyképesség szempontjából is fontos, hogy egy ország milyen bürokratikus módon kezeli a vállalkozásokat. Az államtitkár felidézte, hogy a 2015-ben és 2016-ban meghozott törvények nyomán a múlt évben 23,5 millió ügyből 18 millióban csökkent az ügyintézési határidő: nyolc napon belül elintézetté váltak. Eddig 266 törvényhez „nyúltak hozzá”, 73 törvényt pedig hatályon kívül helyeztek – ismertette Kovács Zoltán.

Közlése szerint van még 1500 törvény, 2100 kormányrendelet és 3000 miniszteri rendelet – amelyek jelenleg is hatályosak – ezek felülvizsgálatán dolgoznak. A cél az eljárási idők csökkentése, a párhuzamosságok kiküszöbölése és az automatizálás bővítése, hogy több ügyet lehessen elektronikusan ügyfélkapun keresztül intézni, ne kelljen személyesen megjelenni a kormányhivatalban – fejtette ki Kovács Zoltán.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2017. május 09. 22:10
Folytatódik, nyihihi... A Balkán saját magára legtöbbet költő állama vagyunk... Pont mint amikor Varga Misike kiáll évente hogy mostmáraztán csökkentjük az állami újraelosztást vagy a munka járulékterheit aztán lofasz se történik. Lapozzunk.
pemete jakab
2017. május 09. 20:53
"több ezer törvényt, kormányrendeletet és miniszteri rendeletet vizsgálnak fölül a jövőben." Ezeknek a nagy részét amúgy is feleslegesen hozták meg.
pemete jakab
2017. május 09. 20:51
Tavaly az állami szférában dolgozók számának csökkentéséről zengedeztek. Abból nem lett semmi. Most a bürokráciacsökkentésről. Ebből sem lesz semmi. Találós kérdés: Hányan dolgoznak a bürokráciában? Körülbelül a fele.
noMores
2017. május 09. 19:41
A 300 allamtitkarral mi lesz, Janokam?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!