Palkovics: Van mód a CEU szabályos működésére

2017. április 13. 08:47

Több módja is van annak, hogy a CEU a szabályok betartása mellett működjön Magyarországon – jelentette ki Palkovics László a Kossuth Rádió csütörtöki műsorában. Az oktatásért felelős államtitkár szerint ilyen lehetőség például a licenc típusú képzés.

2017. április 13. 08:47

Több módja lehet annak, hogy a CEU (Central European University) a jelenlegihez képest más formában, a szabályok betartása mellett működjön Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Palkovics László magyarázata szerint ilyen lehetőség például a licenc típusú képzés, amely azt jelenti, hogy egy külföldi intézmény egy Magyarországon akkreditált egyetemnek oktatási licencet ad, és ennek alapján a külföldi intézmény hallgatóit egy magyar felsőoktatási intézmény képzi. Az államtitkár kitért arra is, hogy az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem nem úgy működik, mint a CEU, hanem úgy, mint a magyar Közép-európai Egyetem: mindkettő egy Magyarországon bejegyzett magánintézmény, amelyet egy alapítvány tart fenn.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2017. április 15. 19:28
Amíg mi itt a CEU-ról vitatkozunk pénztáros lőrinc kb. 1 000 000 Ft. keres óránként, borsodban vagy szabolcsban pedig a mélyszegénységben élők azon imádkoznak, hogy valahogy túléljék a következő hetet.NO BRAVO!
doncamillo
2017. április 13. 15:52
Abcug CEU! Abcug Soros papa!
noMores
2017. április 13. 15:40
Pompás, hogy ilyen képzett, következetes, felkészült, szakmájuk csúcsán álló, világos stratégiai célokkal rendelkező, kiváló szakemberek irányítják az oktatást. Is.
Bodor Zoltán
2017. április 13. 14:02
Ez aztán a koherens kormányzati kommunikáció és politika! 1, A törvény nem a CEU ellen van! 2, Aki nem fogadja el a törvénytervezetet, az Soros-bérenc! 3, Ha a CEU itt akar maradni, megmutatjuk a kiskaput! Nem lehet másra gondolni, csak arra, hogy a kormány is Soros-bérenc. Majd elolvasom Bayer Zsótit, hogy is kell ezt értelmezni :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!