Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a római-parti gátat

2017. április 05. 13:52

A római-parti védmű a Duna-part menti nyomvonalon történő megépítését támogatja a Főváros Közgyűlés a szerdán meghozott határozatával.

2017. április 05. 13:52

A testület 19 igennel, 2 nem szavazattal, és 4 tartózkodás mellett támogatta a Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztést, amelyben szakértői vélemények alapján azt javasolták, hogy „a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmét szolgáló árvízvédelmi létesítmény a Duna-part menti nyomvonalon, továbbá a Barát-patak és az Aranyhegyi-patak mentén” épüljön meg.

A Fővárosi Közgyűlés a javaslat elfogadásával kinyilvánította elkötelezettségét a part jelenlegi rekreációs és sport funkciójának megőrzésében és e jelleg erősítésében, valamint úgy döntött, hogy a védmű megépítését követően sem változhat a partszakasz alapvető funkciója és jellege, tehát nem kezdeményezi és nem támogatja a vonatkozó településrendezési eszközök e céltól eltérő módosítását.

(MTI)

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. április 05. 22:01
Nagyon elszomorít, hogy a spekulánsok érdekeit védik ezzel a döntéssel. Évek óta figyelem a római-parti eseményeket, és bizony aggódtam eleget, amikor az újgazdagok potom pénzért megvették a hullámtérben lévő területeket, majd vad építkezésbe kezdtek. Sorra módosultak az építési szabályok... Persze szintén az ő érdekükben, hogy végül sokemeletes házak kerüljenek a partra. Az ár persze jött, ahogy mindig, ők pedig lobbiztak folyamatosan. Lám, megnyerték a csatát... A természetvédők pedig elcsendesülnek (köztük én is), mert vesztettünk. Oda van a régi dunaparti élmény...
zakar zoltán béla
2017. április 05. 20:53
RENDBEN!
noMores
2017. április 05. 19:13
A legnagyobb termeszetjarositas par oligarcha engedely nelkul epult villaja miatt. A legundoritobb parazita banda ez a fidesz, kartekonyabbak, mint Rakosiek.
zőldsas
2017. április 05. 18:09
Tudjátok nem demokrácia ez micsoda dolog 30 év után felépíteni a Nemzeti Színházat a Várkert Bazárt befejezni a 4-es Metrót. Újjá építeni a vörös iszappal elárasztott falvakat. A Tiszai árvíz után vissza építeni házak sokaságát és mellé megépíteni a gátakat. A leégett sportcsarnok után felépíteni egy másikat. És most meg árvízigatat akarnak. A postás üdülő vajon mikor épült szinte a mederbe. De akiknek nem tetszik az egész azok írjanak alá egy követelményt, hogy az árvízi védekezés költségeit megfizetik. A károkat helyrehozzák és az egészet felejtsük el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!