A magyar nagykövetségek kereshetnek külföldi partnereket a CÖF-nek

2017. április 22. 12:02

A Külgazdasági és Külügyminisztérium írásbeli utasítást adott az uniós tagállamokban működő magyar nagykövetségeknek, hogy május közepéig hajtsanak fel külföldi partnereket a kormánypárti „civil szervezetek”, a CÖF és a CÖKA számára – írja az Index. A minisztérium a portálnak nem cáfolta a dolgot, csak annyit írtak: „igény esetén támogatást nyújtanak” a kapcsolatépítéshez.

2017. április 22. 12:02

Írásban utasította a külügyminisztérium az EU-tagállamokban működő magyar nagykövetségeket, hogy keressenek külföldi partnereket a kormánypárti békemeneteket is szervező „civil szervezetek”, a CÖF és a CÖKA számára – értesült az Index. A nagykövetségek május 15-ig kaptak határidőt a feladatra.

A CÖF novemberben hozta létre a az Európai Civil Együttműködési Tanács nevű kezdeményezést a lengyel Gazeta Polska kulbokkal és határon túli magyar ernyőszervezetekkel közösen. Ehhez kellene most a nagykövetségeknek partnereket szerezniük, miközben a kormány itthon épp a „külföldről támogatott civileket” támadja.

Az Index a CÖF-öt és a külügyminisztériumot is megkereste az ügyben. A CÖF-öt vezető Csizmadia László lecsapta a telefont az újságíró érdeklődésére, a minisztérium részéről pedig csak annyit közöltek: „igény esetén támogatást nyújtanak” a kapcsolatépítésben.

A portálnak nyilatkozó diplomaták egyébként abszurdnak nevezték, hogy a munkaidejükben állami forrásokból ők végezzék a CÖF kapcsolatépítését. Azt is hozzátették, hogy valószínűleg nem a külügy, hanem a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium találta ki az ötletet.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bróker Karcsi
2017. április 23. 13:26
Borzasztóan szánalmas ez a cöf! Nem is értem orbánt,hogy miért nem hívja vissza őket!
Anti Komcsi
2017. április 22. 18:31
Ne Magyarországról szervezzék a külföldi magyarok Fidesz támogatását. Kilóg a lóláb.
NeMá
2017. április 22. 18:05
Sárkány ellen sárkány fű! Soros hálózat ellen, Magyar hálózat! Ennyi!
Kiscsillag
2017. április 22. 15:13
Ha ez így van, akkor nem szimpatizálok többet a Fidesszel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!