„Nézzenek körül, másra is lehetne költeni a pénzt!” – józsefvárosiak az olimpiáról

2017. március 01. 15:53

A Nagykörúton kívülre merészkedtünk, hogy megtudjuk: mit gondolnak a VIII. kerület zűrösebbnek tartott részén az olimpiai pályázat visszavonásáról. Volt, aki nem is mert arccal nyilatkozni.

2017. március 01. 15:53
Bakó Beáta

A legtöbben nem csalódtak a VIII. kerületben az olimpiai pályázat visszavonása miatt, mivel szerintük bőven lenne más, amire el lehetne költeni a közpénzt. Egy Kálvária téri padon pihenő hölgy a kormánypárti Lokál bulvárlappal a kezében azt magyarázta a Mandinernek: „Orbán Viktornak van ez a kleptomániája: hogy ő szeret focizni, és akkor most az egész ország is focizzon”, miközben a kórházakban „milyen kevés kaját adnak”. Elmesélte, hogy döbbenetesnek tartja, hogy többfajta középfokú végzettségével csak közmunkát tudnak neki adni, ha fiatalabb lenne, ő is külföldre menne dolgozni.

Abban már megosztottabbak voltak az emberek, hogy nem lett végül népszavazás a témáról. Egyesek jónak tartják, hogy nem dobtunk ki arra is pénzt, mások szerint viszont a kormány megfutamodott, tartva a nép véleményétől. Olyan hang is akadt, hogy az embereket nem nagyon érdekli Magyarországon, hogy lesz-e olimpia vagy sem.

Találkoztunk olyanokkal is, akiknek határozott véleményük volt a témáról, de nem akarták az arcukat adni a videóhoz. Egy csapat közterület-felügyelő szabadkozott: szolgálati idő alatt nem nyilatkozhatnak, még a végén kiderülne, melyik párttal szimpatizálnak. „Egyébként csakis a Fidesszel!” – tették hozzá gyorsan vigyorogva.

Az egyik piacon nagyon megörült egy zöldséges a Mandinernek: „Mandiner? Az jó, szívesen nyilatkozom!” Amikor azonban kiderült, hogy videóra vennénk, egyből visszakozott: „Ki meri manapság az arcával vállalni a véleményét? Engem is pár hete kitettek a piacról, mindenféle kérvényeket kellett írnom, hogy visszakerüljek! A Rákosi tanuló-ifjonc volt ezekhez képest!” Kamerán kívül azért elmondta, hogy örül, hogy nem lett olimpia, mert Magyarország nincs abban a helyzetben, hiszen „a lakosság ötven százaléka éhezik, és nézzenek körül a téren, inkább a hajléktalanokat kellene valahova elszállásolni”!

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. március 03. 20:57
Bezzeg a Kádár idején az emberek "hízni" jártak a kórházba.
Bolond Istók
2017. március 02. 22:30
"Orbán Viktornak van ez a kleptomániája: hogy ő szeret focizni, és akkor most az egész ország is focizzon..." Te jó ég. :D Bár ő csak egy átleg ellenzéki... Remélem ő is akar a zatomról szavazni. :D
Bolond Istók
2017. március 02. 22:27
"Ki meri manapság az arcával vállalni a véleményét? Engem is pár hete kitettek a piacról, mindenféle kérvényeket kellett írnom, hogy visszakerüljek! A Rákosi tanuló-ifjonc volt ezekhez képest!" Ó hát ezt már ismerjük. Pistikének nem volt rendben valamije, vagy lejárt... aztán próbálta a sunyi geci elmismásolni, de nem hagyták aztán most meg keni a saját szarát. Vagy az is lehet, hogy a Zorbán kiszagolta, hogy az egyik piacon Pistike a demokratikus agressz... khm. bocsánat progresszíveket pártolja ezért szólt az embereinek... "...az ilyen Pistikékből lesznek azok a felnőttek, akik az összes problémájukért másokat hibáztatnak – a szomszédot, a főnököt, az államot..." - Bakó Bea
smarton
2017. március 02. 17:10
"Volt, aki nem is mert arccal nyilatkozni." Ja, hogy retardált hülyék böfögése számít nektek, kedves mandiner? Nem mert... B+
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!