Népszava: Elvitték a Lukács-szobrot

2017. március 28. 16:19

Elvitték Lukács György szobrát a Szent István parkból a Népszava szerint.

2017. március 28. 16:19

A Népszava arról ír: Lukács György marxista-kommunista kötődésű filozófus szobrát elvitték kedd folyamán a budapesti, újlipótvárosi Szent István parkból.

A fővárosi közgyűlés januárban fogadta el azt a jobbikos javaslatot, amely szerint Angyalföldön Szent István szobrot állítanak az államalapító királyról elnevezett parkban, s ezzel egy időben elszállítják onnan Varga Imre, Kossuth díjas szobrászművész Lukács György filozófust ábrázoló szobrát. Az ügyből politikai és értelmiségi vita lett.

Fotó: Népszava-olvasó.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NSVLiit
2017. március 30. 15:34
Engem nagyon érdekel honnan származik az az infó ami szerepel a Népszava cikk végén: "Miközben az ország kormányfője Putyinnak puszilkodik, annak az Oroszországnak az elnökével, ahol egy Gulag emlékmű sincs, ahol nem lehet a Gulagról beszélni és amely tele van Sztálin-szoborral, meg vörös csillaggal. " Mert a Szaharov Központ szerint Oroszországban van 715 Gulag emlékmű. A többi dolog is ebben a mondatban hazugság (a vörös csillagon kívül). Miért hazudik az újságíró?
Ellensúly
2017. március 30. 15:16
Ennek nagyon örülök. Remélem, Budapest egyszer valóban megtisztul a komcsi emlékektől: Lukács György utca, Olof Palme sétány, szovjet hősi emlékmű, 70-es troli, szocializmust dicsőítő emléktáblák stb.
Timur Link
2017. március 29. 19:39
Vigasztalhatatlan vagyok! Iszom rá egy pohár bort! Valaki próbálja már enyhíteni Heller bánatát!
Tatulus
2017. március 29. 17:54
Nem értem, mit kell ezen kommentálni! Féregirtás volt, és kész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!