„Földesúradót” vezetne be a Jobbik

2017. március 11. 12:29

Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor bevezeti a „földesúradót”, hogy így szerezze vissza a politikusokhoz kötődő gazdasági holdudvartól az általuk „ellopott pénzeket”. Egészen 2002-ig visszamenőleg kiterjedne az új adó, amit a 300 millió forint feletti vagyonra vetnének ki.

2017. március 11. 12:29

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarországon éves szinten átlagosan 400 milliárd forint közvetlen kárt okoz, hogy a „politikusokhoz kötődő gazdasági holdudvar szétlopja az országot”. Ezért a párt kormányra kerülésekor azonnal benyújtaná a „földesúradó” tervezetét, amelynek köszönhetően Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és a hozzájuk hasonló üzletemberek néhány év alatt elveszítenék vagyonuk jelentős részét – közölte a frakcióvezető.

A politikus ismertetése szerint a törvény 2002-ig nyúlna vissza, azaz nemcsak a Fideszhez közeli milliárdosokra, hanem a szocialista és szabad demokrata kormányok idején szerzett vagyonokra is kiterjedne.

Elmondta azt is, hogy a törvény a 300 millió forint feletti vagyonra terjedne ki, visszaszereznék az állami földbérletek révén szerzett pénzeket, valamint gondoskodnának arról is, hogy a vagyont ne lehessen feldarabolni a családtagok között. A tervezet a tisztességes vállalkozók vagyonosodását nem veszélyeztetné, a befolyt pénzt az oktatásra és az egészségügyre fordítanák – tette hozzá a politikus. (MTI)

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nutyer
2017. március 18. 20:20
Van fantáziája.... Az adót mindjárt 15 évre visszamenőleg, 2002-es hatállyal vetnék ki. Hát akkor javasolnám a "HAZAFIASSÁGI ADÓ" bevezetését is. Az a család fizesse, amelyik nem tudja papírokkal igazolni, hogy valamely felmenője személyesen is részt vett a 48-as, vagy a Rákóczi-féle szabadságharcban. A 2006-os őszi zavargásokat sajnos nem tudjuk beszámítani.
Je suis Budaházy
2017. március 13. 09:24
vero Jól mondod, pont hogy el lesz véve, ha valódi NEMZETI kormány jut hatalomra. És nem azért mert a kommunisták is elvették Hanem mert lopott homi visszajár a mostani Btk. szerint is!
vero1_
2017. március 13. 02:09
miért nem mindjárt elveszik? kártalanítás nélkül. mint a kommunisták. tök jó az irány.
bunko_jobbos
2017. március 12. 22:11
Ótvaros proliszöveg. Szerintük csak lophatta az, aki gazdag. Mondjuk, mindig is tudtam, hogy a Jobbik prolipárt. Ott erősek, ahol anno az MSZP is az volt. Egyáltalán nem lennének jobbak a libsiknél. A kormányzáshoz ugyanis ész kell meg valamiféle becsület. Nem nagy, de egy szint. Na, ez a kettő nincs meg a Jobbikban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!