Trump több lapot is kitiltott a szóvivői tájékoztatóról

2017. február 25. 09:51

A Fehér Ház nem engedte be a szokások napi szóvivői tájékoztatóra a CNN, a The New York Times, a Los Angeles Times, a Politico és a BuzzFeed munkatársait sem. Az érintett lapok felháborodásuknak adtak hangot, az AP hírügynökség pedig szolidaritásból bojkottálta a pénteki sajtótájékoztatót.

2017. február 25. 09:51

A Fehér Ház egyes médiumok munkatársait nem engedte be a szokásos napi szóvivői tájékoztatóra pénteken.

A korlátozás a többi között a CNN hírtelevíziót, a The New York Times, a Los Angeles Times, a Politico és a BuzzFeed című lapokat érintette. Ugyanakkor a többi nagy országos televízió, így az ABC, az NBC, a CBS és a Fox tudósítói részt vettek Sean Spicer szóvivő sajtóértekezletén. Az AP hírügynökség és a Time magazin a kollégák iránti szolidaritásból bojkottálta a sajtótájékoztatót.

A CNN közleménye szerint a döntés „elfogadhatatlan”, a The New York Times precedens nélkülinek nevezte azt. A Politico pedig arra emlékeztetett, hogy ez „a protokollal történt jelentős szakítás”, a Fehér Ház megpróbálja megakadályozni a kiszivárogtatásokat, legutóbb például arról, hogy Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke állítólag arra kérte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vezetőjét, hogy nyilvánosan cáfolja meg a Trump-kampány tisztségviselői és egyes orosz tisztségviselők közötti kapcsolatfelvételekről szóló sajtóinformációkat. A CNN munkatársai Twitter-bejegyzésekben emlékeztettek a sajtószabadság fontosságára.

A fehér házi tudósítók szövetségének elnöke, Jeff Mason közleményben ítélte el a döntést és arra bátorította a sajtóértekezleten résztvevő médiumok munkatársait, hogy információikat osszák meg azokkal, akik nem lehettek jelen.

A Fehér Ház nem adott ki hivatalos indoklást a döntésről.

(MTI)

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2017. február 27. 06:10
a vén amerikai prosztatadaganat már kezdi végleg elvesziteni nem létező önmérsékletét. Az ut ki van jelölve számára, impeachment-szenátusi bizottság, hazaárulás, börtön, vagy csak sima adócsalás-megkerülés és sitt amugy alcapone szinvonalán. Szép az amerikai jövő..DDDDDDD
ciprióta
2017. február 27. 06:06
a vén amerikai prosztatadaganat már kezdi végleg elvesziteni nem létező önmérsékletét. Az ut ki van jelölve számára, impeachment-szenátusi bizottság, hazaárulás, börtön, vagy csak sima adócsalás-megkerülés és sitt amugy alcapone szinvonalán. Szép az amerikai jövő..DDDDDDD
pot_ember
2017. február 26. 19:34
Egyébként a média néha elég gusztustalan. Sokszor előfordul, hogy hazugságokat írnak forrásként egymást körbejelölve, az igazság végül kiderül, de az okozott kárt nem szünteti meg. Előfordul, hogy a hazug állításuk mögé kérdőjelet biggyesztenek (ez a legaljassab) hogy ne lehessen számon kérni őket. Vannak csúsztatások. Más van a főcimben mint a cikkben, ezzel a felületes olvasókat, csak a főcímen átfutókat tévesztik meg. Van mikor az interjúalany mondanivalóját "megszerkesztik", kiemelnek mondatrészeket más környezetbe teszik stb. Ezek közhelyek de nem árt rá emlékeztetni az olvasókat. (Vannak akik már minden megfontolás nélkül mindent elhisznek amit a kedvenc médiájukban látnak olvasnak)
doncamillo
2017. február 26. 15:53
Nem is árt egy-két regula azoknak a "sajtószabadságos" elvtársaknak... akik számára ez a "szabadság" a gátlástalan hazudozást jelenti. Jól tette az elnök!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!