Tönkremehetnek a falvak a kötelező béremelés miatt

2017. február 08. 08:59

Akár ezer falu is tönkremehet a kötelező béremeléseknek köszönhetően, amelynek fedezetére nem kaptak forrást.

2017. február 08. 08:59

A kistelepüléseken a béremelések kigazdálkodása, a nagyvárosokban pedig a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt kialakult bérfeszültség okoz problémákat.

Egyes számítások szerint akár ezer település is tönkremehet a 2017-es és 2018-as bérfejlesztésekben, mert nem kaptak forrást annak fedezésére. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint nem is számolták ki előre a kötelező béremelés hatásait. 

A munkaügyi államtitkár jelezte: az első hónapok tapasztalatai után majd lépnek, ha szükséges, mindazonáltal megjegyezte, hogy szerinte van pénze a településeknek a bérfejlesztésre, hiszen a munkáltatói járulékot 5 százalékponttal csökkentették.

Mint ismert: a minimálbért 2017-ben 15, a garantált bérminimumot pedig 25 százalékkal emelték meg, miközben a munkáltatói járulékok 5 százalékponttal csökkentették. 2018-ban a minimálbért újabb 8, a bérminimumot pedig 12 százalékkal emelik, miközben a járulékokat 2 százalékponttal csökkentik majd.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsusztina
2017. február 08. 19:40
Ezt a fajta fogalmazást nagyon utálom: "tönkre meHET" És nem csak az RTL használja. Arra jó, hogy ha tönkremegy, akkor is megaszonták, és ha nem megy tönkre, akkor is megaszonták.
Akitlosz
2017. február 08. 16:15
Tönkremehetnek a dolgozók az igen alacsony fizetések miatt. Ez sokkal nagyobb probléma.
kripli
2017. február 08. 15:39
Olimpiát a magyarnak!
Georgios Kyriacos Panayiotou
2017. február 08. 13:16
Jól kivan ez találva... a libsi zsidó küldi a "fejlesztési"pénzt, a cigány ellopja, és odaadja a nemzeti zsidónak(finkelstein) ,hogy lobbizzon neki ,védje meg ,majd a libsi zsidó ,és a nemzeti zsidó=cionok kezet fognak ,és elosztják a lóvét. A német meg dolgozhat ,mint állat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!