Kósa: Eleve vesztes ügybe hajszoltuk volna bele magunkat

2017. február 23. 10:29

A Fidesz frakcióvezetője az ATV-ben azzal indokolta, hogy a pályázat beadásakor nem volt népszavazás, hogy ha olyan ügyről akar valaki népszavazást tartani, amiről teljes a politikai konszenzus, akkor azt nagyon meg kéne indokolni, hogy miért. Kósa Lajos szerint a mostani népszavazási kezdeményezésből referendum legkorábban nyár közepén lehetett volna, az pedig már későn van a pályázat szempontjából.

2017. február 23. 10:29

Egy eleve vesztes ügybe hajszoltuk volna bele magunkat – mondta a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője csütörtök reggel az ATV Start című műsorában. A politikus elmondta: legkorábban július 16-ára lehetett volna kitűzni a helyi népszavazást, de ha „az időhúzásban érdekeltek” élnek a fellebbezési lehetőségekkel, akkor csak októberben lehetett volna azt megtartani. A lobbizást késő lenne elkezdeni már májusban is, emellett a pályázat győzteséről szeptemberben dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, így egy „eleve vesztes ügybe hajszoltuk volna bele magunkat” – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva Kósa Lajos arról is beszélt: ha tavaly írtak volna ki népszavazást az olimpiáról, akkor a pályázat beadásának határidejéről maradtak volna le. A pályázat beadásakor is ki lehetett volna írni a népszavazást, de ha olyan ügyről akar valaki népszavazást tartani, „amiről teljes a politikai konszenzus, akkor azt nagyon meg kéne indokolni, hogy miért” – tette hozzá.

A kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció szerda este jelentette be, hogy a budapesti olimpiai pályázat visszavonását javasolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak és Budapestnek, azzal indokolva a döntést, hogy megbomlott a nemzeti egység a pályázat ügyében.

(MTI)

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2017. február 23. 15:53
"A kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció szerda este jelentette be, hogy a budapesti olimpiai pályázat visszavonását javasolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak és Budapestnek" Jó döntés az olimpiai pályázat visszavonása
zakar zoltán béla
2017. február 23. 14:40
Sorosan a Fekete Győr mentesen!
catalina9
2017. február 23. 13:32
hogy ajvékolnak most hirtelen az ájtatos kútmérgezők. Eddig nem győztek hervasztani, most meg könnyek között sajnálkoznak...
péterx
2017. február 23. 13:10
A balosok értelmezési sémái - "megfutamodás" , "gyáva" , "antidemokratikus" stb - leperegnek a konkrét-lényegi valóságról , amit Kósa Lajos meggyőzően vázol .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!