Húsz éves a YEPP

2017. február 19. 10:31

Huszadik születésnapját ünnepelte a YEPP, az Európai Néppárt ifjúsági szervezete.

2017. február 19. 10:31

Születésnapi ceremóniával egybekötött tanácsülést tartott a YEPP, az Európai Néppárt ifjúsági szervezete február 7-12. között Rómában. A tanács határozatot fogadott el a Fidelitas által előterjesztett, fiatalok vállalkozói szellemét ösztönző Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) programról. A 20. évforduló ünnepnapján Joseph Daul, a Néppárt elnöke mondott nyitóbeszédet.

A két évtizedes fennállását ünneplő YEPP idei első tanácsülését tartotta az olasz fővárosban, ahol a delegáltak határozatot fogadtak el többek között az európai keresztény értékek uniós intézményekben való megerősítéséről, a fizetés nélküli gyakornokság mielőbbi eltörléséről, de a Fidelitas által benyújtott, a fiatal vállalkozásindítás európai és tengerentúli előmozdításáról szóló kezdeményezésről is. 

Faragó Csaba YEPP-alelnök elmondta: az EYE-program a napjainkban az Európai Uniót komoly kihívás elé állító fiatalkori munkanélküliség felszámolása szempontjából mérföldkő lehet a fiatal generáció előrébb lépésben. A határozatban szereplő, kedvező vállalkozói környezet biztosítása – így például a vállalkozásalapítást megkönnyítő bürokrácia-csökkentés – is ezt a célt szolgálja.

A tanácsülést követő napon az Európa 40 országából, mintegy 60 jobbközép ifjúsági csoportot ötvöző ernyőszervezet születésnapi rendezvényén Joseph Daul, a Néppárt elnöke arra biztatta a több száz fős hallgatóságot, hogy hallassa hangját minél több platformon, és őrizze meg Európa keresztény gyökereit, hiszen Európa jövője ennek sikerén fog múlni. 

A tanácsülésen a Fidelitast Hegedűs Barbara külügyekért felelős alelnök, valamint Magyar Ágnes Zsófia brüsszeli irodavezető képviselte.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. február 25. 12:33
Nem tudtam, hogy ilyen szinten is van ilyen.
kamasuka
2017. február 19. 10:36
Tudta egyáltalán valaki rajtuk kívül, hogy léteznek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!