Új-Zélandon mérik a nézők igényeit a közmédia vezetői

2017. január 25. 09:53

A közmédia vezetői Új-Zélandra mentek, hogy megkérdezzék az ottani magyarokat, mit szeretnének látni a Duna Worldön. A kutatóexpedíció egyébként Szingapúrban kezdődött, de mennek még Ausztráliába is.

2017. január 25. 09:53

A Duna World csatorna célkitűzéseiről, programjáról adtak tájékoztatást a közmédia vezetői kedden az új-zélandi Aucklandban a helyi magyaroknak. A találkozón Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, valamint Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató televíziós szolgáltatási igazgatója egyúttal kérte az Új-Zélandon élő magyarokat, fogalmazzák meg igényeiket, hogy ennek megfelelően alakíthassák a csatorna programját. 

Az Új-Zélandon élő több ezres magyarság képviselteti magát a Diaszpóra Tanácsban is. Kilenc hónappal ezelőtt nyílt meg Új-Zélandon a magyar külképviselet, s a nagykövet is részt vett az aucklandi találkozón. 

A közmédia vezetői előzőleg Szingapúrban találkoztak az ott élő magyarokkal a magyar nagykövetség szervezésében. A következő napokban Új-Zélandon további két nagyobb magyar közösséget keresnek föl, majd a jelentős számú ausztráliai magyarság képviselőivel folytatnak eszmecserét a Duna World csatorna fejlesztéséről.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik