Kuncze: Torgyán nagyon jó képességű ember volt

2017. január 24. 16:03

Az SZDSZ egykori elnöke az ATV-ben dicsérte Torgyánt, mint embert, a politikus Torgyánt viszont nem, bár mint mondta, megelőzte a korát azzal, hogy ő volt az első sikeres populista Magyarországon.

2017. január 24. 16:03

A vasárnap meghalt Torgyán Józsefre emlékezett Kuncze Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol az SZDSZ volt elnöke méltatta Torgyán tehetségét és képességeit, ugyanakkor politikai tevékenységéről már nem igazán szólt elismerően. 

Kuncze szerint Torgyán megelőzte korát, hiszen ő volt az első sikeres populista demagóg politikus Magyarországon.

Beszélt arról is, hogy az az időszak, amikor együtt politizáltak, még egészen más világ volt. Korábban a kisgazdák még névnapokra is meghívták őt, ahol volt jó házi kolbász, szalonna, bor, pálinka, és Kuncze szerint csak arra kellett vigyázni, hogy az ember még azelőtt elmenjen haza, mielőtt verekedni kezdtek.

Arra is volt példa, hogy míg bent a parlamentben keményen ordibáltak egymással, a folyosón már kedélyesen elbeszélgettek a családról. 

Kuncze szerint egyébként Torgyánnak nincs politikai életműve, ami maradt utána, az Orbán Viktor kormányzása, ami viszont nem az ő műve, pusztán csak korábbi tevékenységének a következménye. Hozzátette ugyanakkor, hogy biztosan vannak olyanok, akik benne látták a vidék utolsó mentsvárát, nekik nyilván máshogy marad meg az egykori kisgazda vezér az emlékezetükben.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2017. január 25. 18:37
Emlékszem, anno Győrben, valamikor a '90-es évek első éveiben valaki a Rába-part sétányának belső kőkerítésére a következő feliratot firkálta: Diktátorgyán. Az o betűn célkereszttel. Kezét-lábát eltörtem volna annak, aki ezt tette, azokban az években. Aztán, az teltek az évek kezdett nem érdekleni a dolog, ez éppen azzal a volt párhuzamos, amit ez a szélsőliberális hazaáruló kedélyesen lefestett, később pedig egészen röhejessé vált, amikor a pasas viselkedése ismertté vált. Már csak a tevékenységét kell megismerni. Hogy nem ez a megfelelő pillanat? Erre az a válaszom, hogy minden pillanat megfelelő, és minden pillanat késlekedés, ami nem hozza el.
szerelem, és nyomás
2017. január 25. 12:41
Ja igen ,és valljuk be ,hogy Kuncze is egy pocsék politikus ,nem csak torgyán volt az. Itt az eredménye,hogy szaros 5%-ot alig bírnak összeszedni 10év alatt, a testvérpártjukkal az emeszpével nem sokkal különbül... Bagoly mondja verébnek ,hogy nagyfejű...
altona
2017. január 25. 11:09
ez a korcs tetű kuncogó Torgyán Elnök úr papucsbojtjáig se' ér fel
Aerion
2017. január 25. 10:42
Jól magyarázná Torgyán Kuncze által festett viselkedését az ügynökmúltja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!