Jobbik: Nem fogunk össze a jövőben semmiféle baloldali párttal

2017. január 02. 15:20

Összefog-e a Jobbik a jövőben bármelyik baloldali párttal? A Vona Gábor vezette párt ilyen címmel küldött közleményt szerkesztőségünknek. A közlemény tartalma mindössze három betű: nem.

2017. január 02. 15:20

A Jobbik közleményét változtatás nélkül közöljük.

Legutoljára, december 29-én Medgyessy Péter volt szocialista kormányfő hozta szóba egy ATV-beli riportban, hogy kívánatos lenne a Fidesz leváltásához, hogy a baloldal pártjai finnyáskodás és nyafogás helyett összefogjanak a Jobbikkal.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy hétfői Facebook-posztban a párt által küldött sajtóközleménynél hosszabban is megindokolja döntésüket: 

„Úgy tűnik, a baloldali pártoknak szükségük van ránk, hogy erősnek érezzék magukat, de nekünk nincs szükségünk rájuk. Ahogy azt már számtalanszor elmondtam, a Jobbik egy XXI. századi politikai közösség és nem lép szövetségre XX. századi pártokkal. Mint hazafias, nemzeti néppárt örömmel és büszkén képviseljük a jobboldali és baloldali gondolkodású embereket, hiszen a XXI. században hidakat kell építenünk, nem falakat vagy árkokat. A kormányváltás útja azonban a Jobbik számára nem az, hogy korábban leszerepelt pártokkal áll össze, hogy legyőzzön egy mostanra szintén leszerepelt pártot. Cseberből vederbe csöppent az ország 2010-ben, 2018-ban nem az a cél, hogy vederből cseberbe kerüljön vissza.”

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2017. január 02. 22:33
Ha nem, hát nem! Csak akkor szeretném hallani ezt a határozott nemet, most a szentendrei időközinél is! Mert eddig nem úgy tűnik, hogy nem! Ugyan is, jelöltet nem állítottak, a Fideszest nem támogatják, de beálltak a magát függetlennek hazudó, a baloldali pártok támogatását élvező TÉSZ-es jelölt mögé. Na, majd 15.-én meglátjuk! :-)
Sulammit
2017. január 02. 20:47
Nem vagy hiteles Vona. 2018 nem a te éved lesz, hiába pedálozol.
hátakkor
2017. január 02. 20:27
"Nem fogunk össze a jövőben semmiféle baloldali párttal" Szemantikailag itt a "jövőben" kitétel a lényeg. Az angolban egy egy jó past perfect tense, a has been (already) done. Már megtörtént, a jövőben nem fogunk. A másik olvasat, hogy megtörtént, de nem jött be, jövőben soha többé, Vona egyedül vág bele a vörös térfél elfoglalásának. Elragadja annak szerencsétlen hívószavait, adósságmegtagadás, korrupciózás, egyenlő bér Londontól Tiranáig mindenkinek. Vona 40 évesen tart ott, mint TGM 70 évesen. Marx, Engels, Lenins. Lukács helyett meg Haraszti , Kőszeg.
sunsaci
2017. január 02. 19:33
Kálmán Olga meg a nemzeti Rabbikot fogja propagálni havi 4 milláért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!