Az MSZP szerint csak szemfényvesztés az áfacsökkentés

2017. január 02. 14:22

A szocialisták úgy látják: a bejelentett áfacsökkentés eredményét csak pár hétig fogják érezni a vásárlók, utána ugyanúgy visszadrágulnak a termékek, ahogy az a sertéshús esetén is történt.

2017. január 02. 14:22

Az MSZP szerint a Fidesz-kormány becsapja a vásárlókat, mivel az áfamérséklés csak pár hétig csökkenti az árakat, utána, mint a sertéshús esetében, újra drága lesz a baromfi, a tej és a tojás. Az ellenzéki párt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, illetve Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a 2017-es adócsökkentésekről, illetve a nyugdíjemelésről beszéltek sajtótájékoztatóikon.

Az MSZP úgy látja, hiába magyarázkodik a két politikus, a Fidesz kormányzása alatt 50 százalékkal nőtt a dolgozói szegénység, Magyarország pedig Európa második legszegényebb országa lett. A szocialisták kormányra kerülésük esetére legalább nettó 100 ezer forintos minimálbér bevezetését és a munkaadókat terhelő járulékok csökkentését ígérik. Emellett visszaállítanák a korábbi nyugdíjszámítást, csökkentenék az energiahordozók árát és az alapvető élelmiszerek áfáját. (MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. január 03. 21:29
Amit ma az MSZP követel, azt holnapután átkozzák, ha megvalósul. Ezek már így vannak bekötve. Kunhalmi kisasszony is már csak röhögni tud rajtuk, akkor mi mit tehetnénk?
Negue
2017. január 03. 00:04
Igazuk van. Szemfényvesztés! A valóság az Mszp-Szdsz kormány idején történő sorozatos áremelés volt! Az legalább tiszta, és egyértelmű volt.
atila68
2017. január 02. 21:30
Az MSZP (GY.F.) szüntette meg a 15 százalékos Áfa kulcsot.
Alarik
2017. január 02. 18:44
Inkább alapítsatok cirkuszt, balfaszok. Simán menni fog, már női bóhocotok is van. Ezt a kormányzás nevű izét pedig felejtsétek el, egyszer s mindenkorra. Ahhoz mindig ostobák voltatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!