Az MSZP is támogatja az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtését

2017. január 19. 13:57

Ők maguk nem gyűjtenek aláírásokat, de a szocialisták is arra kérik szimpatizánsaikat és tagjaikat, hogy írják alá a Momentum Mozgalom íveit. Az MSZP emellett saját kampányt is indít és arra kéri a kormányt, hogy kezdeményezzen országos népszavazást az olimpiáról, és tegye lehetővé, hogy a kampányban a rendezés mellett és ellene szóló érvek is megjelenhessenek. (MTI)

2017. január 19. 13:57

Támogatásáról biztosította a 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított civil aláírásgyűjtést Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Horváth Csaba, a párt fővárosi közgyűlési frakciójának vezetője.

Molnár Gyula csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, mindannyian sportpártiak, olimpiapártiak, fontos lenne, ha egyszer Magyarország készen állna a rendezésre. Most viszont több a kérdés, mint a válasz, ezért örülnek és támogatják a civil szervezet aláírásgyűjtését és arra kérik tagjaikat és szimpatizánsaikat, hogy ők is írják alá a kezdeményezést.

A politikus azt javasolta, hogy ne csak a tiltakozók, hanem azok is lássák el kézjegyükkel az íveket, akik „teljes szívvel” az olimpia mellett vannak, mert ez teremt lehetőséget a nyílt párbeszédre. Elmondása szerint az MSZP emellett saját kampányt is indít és arra kéri a kormányt, hogy kezdeményezzen népszavazást az olimpiáról, és tegye lehetővé, hogy a kampányban a rendezés mellett és ellene szóló érvek is megjelenhessenek.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi közgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta az olimpiának igazi nemzeti ügynek kellene lennie, mert a rendezvény évtizedekre meghatározza az ország sorsát. Ha nyer a pályázat, akkor a kormánynak az olimpiai bizottság elvárásainak megfelelően valódi többséget kell a pályázat mögött tudnia. A politikus megjegyezte, hogy nincs garancia a rendezésre akkor sem, ha nyer a pályázat, mert 2024-ig több választás is lesz még Magyarországon.

Hangsúlyozta: egy négytagú családnak 2 millió forintjába kerülne az olimpia, ezt a kormány adók formájában el fogja venni, ezért meg kell ismerni az ügy mindkét oldalát és felelős döntést kell hozni.

A Fővárosi Választási Bizottság szerdán hitelesítette a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtő íveit, 30 nap alatt 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteni a fővárosiaktól. A népszavazásra bocsátott kérdés az: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

A szervezet helyi népszavazást kezdeményezett, az MTI kérdésére Horváth Csaba azt mondta, ők országos népszavazás kiírását kérik.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2017. január 19. 19:03
Mondjuk ez kiváló alkalom a balos szarkeverésre. Hét és fél hónappal a NOB döntés előtt balhét csinálni, miközben Párizs és Los Angeles zavartalanul kampányolhat.
edvind johnsson
2017. január 19. 18:07
Az olimpia megrendezésével kapcsolatban bennem is ambivalens érzések merültek fel. Eddig arra hajlottam, hogy amíg a seggünk is kilátszik talán mégse kéne egy ekkora költségeket felemésztő világversenyt rendeznünk, pláne úgy, hogy általában veszteségesek szoktak lenni. Most viszont, hogy az MSZP nyíltan az olimpia megrendezése ellen van, lehet, hogy megváltoztatom nézeteimet. Sajnos ez a tapasztalatom az MSZP-vel kapcsolatban.
Harangláb
2017. január 19. 17:53
Sokadszor Ügyes érzékkel tesznek a szocik a vesztes lóra....
néhai Ch.Pilot
2017. január 19. 17:23
A szokásos. Mint a kvóta népszavazásnál. Ők maguk ugyan nem biztattak IGEN-re, csak azt javasolták, hogy az emberek maradjanak otthon. Ezek a komcsik mindenek voltak már, csak akasztott emberek nem. De most már csak ez az egy pozíció nincs kipipálva a pedigréjükben... vagyis reménykedhetünk :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!