Átlátszó: Nem pontos a leukémiás kislányos, szmogriadós történet

2017. január 30. 11:38

A napokban tele volt az internet azzal a történettel, mely szerint egy leukémiás kislányt vidékről Budapestre szállító autó vezetőjét a szmogriadó miatt megbírságolták. Az Átlátszó a bírságoló rendőr rokonának levelét közölte, mely szerint: nem úgy volt az.

2017. január 30. 11:38

Tele volt a magyar nyelvű internet azzal a történettel, mely szerint január 23-án egy szívtelen rendőr megbüntetett egy a leukémiás kislányát épp budapesti vizsgálatra szállító családapát. Az Átlátszónak viszont levelet írt a rendőr egy hozzátartozója, aki máshogy írja le a történteket.

Az Átlátszó arról ír: egyedül volt az autóban és elfogadta a kiszabott bírságot az a középkorú férfi, akivel kapcsolatban napok óta arról szóltak a hírek, hogy leukémiás lányát vitte kezelésre régi autójával a szmogriadóban, ám a rendőrt ez nem hatotta meg. 

Minderről az egyenruhás egyik hozzátartozója írt az Átlátszónak.

A rendőr rokona így írja le a történteket: „Egyedül volt az autójában, a kislány sehol. Semmi rendkívüli nem volt a szituációban, a hozzátartozóm elmondta, hogy szmogriadó van, illetve, hogy a járművével nem közlekedhet. Tudomásul vette, ahogyan a kiszabott 15 ezer forintos bírságot is. A rendőr tájékoztatta arról is, hogy nem köteles elfogadni a büntetést, és ha így tesz, akkor szabálysértési feljelentést tesz. Az illető nem kardoskodott, aláírta a csekket, vagyis ezzel elfogadta a szabálysértésért járó büntetést.”

Az apa eszerint nem hivatkozott leukémiás gyerekre, kórházi kezelésre és nem mutatott orvosi papírokat sem. Csak elfogadta a bírságot.

A rendőr rokona így folytatja: „Azt sérelmezem ebben az egészben, hogy a budapesti rendőrfőkapitány gyakorlatilag meglovagolta a sztorit, és Robin Hood szerepében tetszeleg, mint valami celeb. Lenyilatkozta, hogy képzeletbeli tockost nyom le a kollégáknak. Neki felelős rendőri vezetőként azt kellett volna nyilatkoznia, hogy a történtek kivizsgálása az érintettek meghallgatásával folyamatban van.” 

Szerinte Bucsek Gábor fővárosi rendőrfőkapitány a megbírságolttal felvette a kapcsolatot, ugyanakkor a rendőrrel nem. A rendőr egyébként onnan tudta meg, hogy ő szerepel a hírekben, hogy szóltak neki.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2017. február 01. 08:38
Tanultak böszmétől hazudósak.
tango47
2017. január 30. 21:56
Évezredek óta a csürhét az jellemzi, hogy anélkül, hogy tájékozódna, rögvest ítélkezik. (lásd Jézus és Barrabás történetét!) Ez sajnos az internet népére is jellemző.
Burmin
2017. január 30. 19:31
Gondolom nem akart vitatkozni, mert minek. Ha meg Bucsek fizetettakkor mégis volt valami. Kár hogy a rokon Robin Hoodnak nevezi Bucseket mert lehet hogy a birodalom visszavág...
zakar zoltán béla
2017. január 30. 17:58
Harc-hírverseny a litrottyoknál! Alja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!