A főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten

2017. január 02. 07:11

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a szálló por légszennyezettségi szintje a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, ezért Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a fővárosban. A közösségi közlekedés használatát, a szilárd- és olajtüzelésű berendezések mellőzését javasolja a közlemény.

2017. január 02. 07:11

Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója hétfőn hajnalban az MTI-vel. A közlemény szerint a szálló por légszennyezettségi szintje a budapesti mérőállomásokon két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek).

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat honlapján is közzétett hatósági határozatban az önkéntesen betartandó, megelőző intézkedések közül kiemelték, hogy elsősorban a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

(MTI)

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Neville
2017. január 02. 14:38
Azért a büdipestizőket szívesen látom egy agglomerációs településen, mikor a fél utca valami okádék büdös ganét éget fűtésnek, és a füsttől alig látni a szemközti oldalt. A remek vidéki levegő.
Bayo
2017. január 02. 14:35
A kényelemnek ára van.
Dénia
2017. január 02. 12:14
Szmog van Pesten? Tarlós monnyon le!
Mutimi
2017. január 02. 11:46
"Sőt, dec.31-ig köteleztek rá, hogy minden radiátoron legyen egy elektronikus mérőszerkentyű , mely utomatikusan kikapcsolja a központifűtés egyes radiátorait. Azóta többet fizetünk és kevésbé meleg a lakás. Lakásonként több mint kétezer eurót gomboltak le a szerkenytűre (EU-s diktat). " Ezt hogy érted? Mi alapján kapcsol le? És mi lett volna, ha nem szerelitek fel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!