Magyar elvtársakkal találkozott a térségünkre jobban figyelni vágyó Gregor Gysi

2016. december 30. 10:31

Az Európai Baloldali Párt újonnan megválasztott elnöke Budapestre látogatva megállapította, hogy Európában általános jelenség a szociális jogok megnyirbálása, a neoliberális gazdaságpolitika nacionalizmussal és menekültek elleni propagandával elfedett erőltetése.

2016. december 30. 10:31

Gregor Gysi, az Európai Baloldali Párt újonnan megválasztott elnöke Budapestre látogatott, és találkozott az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006 vezetőivel és a Szervezők a Baloldalért civil szervezet képviselőivel, tudatták az érintettek a Mandinerrel.

A Munkáspárt 2006-ot elnöklő Vajnai Attila a magyar választási rendszer szabályairól, a demokratikus jogokat fenyegető tendenciákról beszélt a német politikussal. A gazdasági és szociális helyzet értékelése során Gysi és Vajnai megállapították, hogy Európában általános jelenség a szociális jogok megnyirbálása, a neoliberális gazdaságpolitika nacionalizmussal és menekültek elleni propagandával elfedett erőltetése, valamint a szélsőjobboldali tendenciák erősödése. A találkozó résztvevői hangsúlyozták a baloldal felelősségét a civil társadalom erősítésében, az oktatás és a kultúra kiemelt kérdésként való kezelését, a haladó munkásmozgalmi hagyományok megőrzésének szükségességét.

A német baloldali populista Linkspartei frakcióvezetőjeként magának az európai balosok körében nevet csináló Gregor Gysi az EBP elnökeként nagy figyelmet akar fordítani a kelet-európai folyamatokra, áll a lapunknak küldött sajtóközleményben.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. január 01. 06:46
Gyzi hol a kurva anyádban voltál amikor Bokros Lalyos bácsi felezte, harmadolta a nyugdíjakat?
öszödibeszéd
2017. január 01. 06:21
mindenazoknak igazuk van, akik azt írták: 1. ez az ember beteg 2. NDK-s STASI-ügynök 3. a baloldalt minek ajnározza, hisz azok "majd belehaltak, hogy úgy tettek, mintha kormányoztak volna" (Gyf)
pollip
2016. december 31. 15:49
" a neoliberális gazdaságpolitika nacionalizmussal és menekültek elleni propagandával elfedett erőltetése," Én ezt nem értem. Szerintük mi erőltetjük a neoliberális gazdaságpolitikát? Nem unortodoxok vagyunk?
béla 60
2016. december 31. 07:41
Mé , orbánnal is talizik ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!