Budapesti partin várják az amerikaiak az új elnököt

2016. november 08. 23:53

A Corinthia hotelben tartották a hivatalos amerikai elnökvárót Budapesten. Colleen Bell amerikai nagykövet elmondta, a nagykövetség az elnökválasztás eredményétől függetlenül a helyén marad.

2016. november 08. 23:53
Szászi Áron

Az amerikai közösség Budapesten a Corinthia Hotelben tartja az elnökváróját az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) szervezésében. A budapesti elnökváróra az AmCham ugyanúgy várta a hezitálókat, a republikánus vagy demokrata szavazókat, mint éppen az érdeklődő magyarokat.

Colleen Bell az esemény megnyitóján hangsúlyozta, hogy bármi is legyen az elnökválasztás eredménye hajnalban, a budapesti amerikai nagykövetség továbbra is a helyén marad és a két ország kapcsolatainak erősítésén fog dolgozni. Bell elmesélte, hogy korábban még Obama elnök kampányán dolgozott, de most nem mondhatja el, hogy kire adta le a voksát. Az amerikai és a magyar himnusz után után vette kezdetét az este.

Az AmCham eseményén a magyar légierő katonazenekara szolgáltatja a zenét az este során. Élmény itt bármilyen újságírónak enni, de a fánkok, hot dog és hamburger standok mellett azért intellektuális élményt is nyújt az este. A kivetítőkon folyamatos élő közvetítés, pódiumbeszélgetések és viták zajlanak a jelöltekről.

A Magyarországon tartózkodó amerikaiak mellett megfordulnak itt a magyar elit és celebvilág képviselői is – hogy ki minek számít, az már definíció kérdése.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2016. november 10. 16:19
Bye-bye Szása...
radas
2016. november 10. 10:10
Nem tudom,ki ez a Trump.Az írott és elektronikus sajtónak már évtizedek óta nem hiszek.Azt sem tudom, hogy nekünk ez mennyire lesz jó.Egyet viszont örömmel veszek,hogy vége lett az ál liberális,ál baloldali vircsaftnak.Az egyszerű emberek, akiknek a bőrére ment a játék, rájöttek,hogy a király meztelen.Addig tartott a liberalizmusuk ,amíg az ő érdekeikről szólt. A másképen godolkodók ellen folyamatos hadjárat indult,sajtó erőfölényükkel letarolták az ellenzéküket.(ld. hazai sajtóviszonyok 1990-2010 között)
Szinbád
2016. november 09. 11:22
Hát a fagyi visszanyalt! Nem tudom,hogy sírjak-e vagy nevessek. Majd meglátjuk mi lesz. (Végül is Jelcinnel is elment egy darabig Oroszország.)
bini
2016. november 09. 10:04
Trump győzelmi beszédét hallva nem . Na ez sikerült neki, hiábcsoda a végeredmény. Most lehet látni a médiának a kampány során dezinformációs szerepe és félretájékoztatása a kampányeseményekről. A közvéleménykutatok és felmérések Hillari javára akarták befolyásolni a választokat, de ahogy nálunk az USA-ba sem jőtt össze. Érdekes modon valahogy elhallgatták Trump által a Kampány kapcsán aluról elinditott mozgalmat ami a "Változásokért" Amerika tekintélyének visszaszerzése érdekébe inditott. Mindenkit hivott a társadalmi külömbségek ellenére, hiába volt a média és a lejárató kampány nem tudott hatni, mivel a terep ahol az emberek közvetlen információt hallottak Trump elképzeléséről a gazdaságról, a társadalomról, a külpolitikai elképzelésérően a Nagygyű alléseken volt a döntő. Míg Hillari felvonultatta a celebeket és a Wall-Stryt és az igazságszolgáltattás kormányzati erőket addig Trump a Veteránokat és a Hadsereg Tábornokait tudta maga mellé állitani valamint a középosztály azon részét aki vesztese volt a Demokraták országlásának...... Trump most a beszédében erőt mutatott ami mindig szinpatikus az embereknek akik elhiszik neki, hogy véghez tudja vinni a terveit és az elképzeléseit amit felvázolt cselekvésé konvertálja. Ami még nagyon megnőveli mozgásterét, hogy a Kongreszusban, és a Szenátusban a mostani választással többséget értek el. Ami Trump karakterében szimpatikus és egyben meghökkentő volt az USA politikai életben, hogy egyenesen beszél és néven nevezi a dolgokat nem maszatól ami az embereket maga mellé tudta állítani. Trump nem kötött a kappánya során elvtelen kompromiszumot, hanem saját maga erejéből menetelt előre. Az USA-ban azt gondolom új ídőszámitás kezdődik belpolitikában és világpolitikában a geopolitikai és gazdasági teren, valamint az országok és nemzetek vonatkozásában is. Trump kisérletet tesz arra, hogy az USA és tényleges Nemzetállamá váljon a globális világban és úgy is viselkedjen, mint a nemzetállamok. Nem akarja eljátszani a Világcsendőr szerepét, de az USA tekintélyét és gazdasági világelső szerepét meg akarja teremteni ami minden esetben csak akkor lehetséges ha a hazai gazdaság erős ami a hazai életszinvonal és kényelmi élet minőségi változást is hoz és a társadal mi és szociális elégedettség a középosztály szélesedését hozza magával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!