Látogatóközpont a Ság-hegy lábánál

2016. október 18. 15:00

Megnyitotta kapuit a Ság-hegy lábánál a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont.

2016. október 18. 15:00

Megnyitotta kapuit a Ság-hegy lábánál a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont. A Földes László és csapata által tervezett épület bejárása önmagában is élmények sorával ajándékozza meg az érkezőt, nem is beszélve az interaktív, high-tech vetítéssel, modellekkel, fényekkel, gazdag írásos és képi anyaggal operáló kiállításról.

A vulkánpark épülete maga a vulkán. Nem formájában akar hasonlítani a tűzhányóra, nincs kúp alakja. A vulkán logikáját képeztük le az épület belső térrendszerében. Az épületet végigjárva, a látogató a magma útját járja végig. A forró és folyékony kőzet a föld mélyéről indul el felfelé. Keskeny rés vezet a földfelszín felé, néhol leágazik, keresi a felfelé vezető utat. A forró láva útja a föld belsejében rejtelmes, míg felérkezése a felszínre drámai, katartikus.

A tornyot végigjárva ehhez hasonló térélményben van része a látogatónak. A fogadó szintre történő megérkezés után változatos tereken, térbővületeken, barlangszerű zárt dobozokon át vezet az út felfelé, hogy a legfelső szintre felérkezve hirtelen feltáruljon a táj, benne a Ság-hegy.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!