Jobb lesz Szombathelyre autózni

2016. október 25. 16:24

Átadták az M86-os gyorsforgalmi út Hegyfalu és Csorna közötti szakaszát kedden. Ezzel a Budapest-Szombathely-táv közúton jelentősen jobban autózhatóvá vált.

2016. október 25. 16:24

Valóra vált a szombathelyiek egyik álma, mert az M86-os gyorsforgalmi út Hegyfalu és Csorna közötti szakaszának megépítésével már autóúton is megközelíthető a vasi megyeszékhely, mondta Áder János köztársasági elnök a nettó 65,9 milliárd forintból megépített út ünnepélyes átadásán, Beled közelében.

A Google térképén az út egyelőre nem látszik:

Áder János emlékeztetett: a 85-ös és a 86-os út a legveszélyesebbek közé tartozott. A vidéken élők visszanyerték jogukat a nyugodt, zaj- és pormentes élethez - mondta az államfő. Hozzátette: a 33,4 kilométer hosszú út része lesz az úgynevezett 65-ös európai közlekedési folyosónak, amely a Balti-tengert köti össze Rijekával. (MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pot_ember
2016. október 25. 18:13
Ez az út Szombathely-Győr viszonylatban nagyon kellett már. Még nagyon hiányzik egy déli autópálya (jobban mint hiányzott a 4-es metró) Szombathely-Zalaegerszeg-Nagykanizsa-Kaposvár-Pécs-Szeged-Békéscsaba-Debrecen utvonalon, ami azért nincs mert a főváros viszonylag északon fekszik. Jó kis konfliktus hol fejlesszünk fővárosban vagy vidéken. Nálunk szokás mondani, hogy a "pestieknek Magyarország Budaőrsig tart" persze csak viccesen. Szóval örüljünk hogy végre megépülnek az utak vidékieknek ez nagyon fontos.
noMores
2016. október 25. 17:09
Meszaros jobb utakat epit, mint Simicska? Vagy csak dragabbakat?
Akitlosz
2016. október 25. 17:01
"Ezzel a Budapest-Szombathely-táv közúton jelentősen jobban autózhatóvá vált." Mert minden út Budapestre vezet. Az M8-as autópályát építenék meg végre, azzal jobban járna Szombathely. Meg az M9-es autópályát, azzal is.
Akitlosz
2016. október 25. 16:59
Kétmilliárdból sikerült kihozni egy kilométer utat? Szédületes ez a hatékonyság. +ÁFA még persze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!