A MÁV és a GYSEV menetrendje is benne lesz a Google térképében

2016. október 11. 15:32

A MÁV és a GYSEV belföldi menetrendje bekerült a Google Térkép útvonaltervező rendszerbe. Magyarországon a budapesti, miskolci, debreceni és pécsi helyi tömegközlekedés adatai érhetők el ily módon.

2016. október 11. 15:32

Heal Edina, a Google magyarországi vezetője kiemelte: 2007 óta szolgáltatnak tömegközlekedési adatokat, a Google Térkép funkció 64 ország mintegy 20 ezer városában, több mint 3 millió állomás közlekedési információit tartalmazza.

Magyarországon a budapesti, miskolci, debreceni és pécsi helyi tömegközlekedés adatai érhetők el ily módon. Rendszerüket világszerte naponta egymilliárdan használják számítógépen és mobiltelefonon keresztül. Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, a GYSEV elnöke hangsúlyozta, a vasúttársaság fejlesztéseivel egyre több információt juttat el az utasokhoz, a Google-lal való együttműködés ezt a lehetőséget bővíti.

Abban bíznak, hogy egyre több külföldi turista veszi igénybe a magyar vasút belföldi szolgáltatásait, és ebben segítik őket a globális információs hálózatba került magyar vasúti adatok. Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik az utastájékoztatást és a jegyértékesítési rendszert.

A Google Térkép utazástervező rendszere a megadott úti cél optimális elérhetőségét mutatja, és egy kattintással megoldható a jegyvásárlás is. Kérdésre válaszolva Csépke András közölte: a vasúttársaság Elvira internetes menetrendi keresőrendszere a továbbiakban is működni fog, az ottani információk a napra kész információk szélesebb spektrumát biztosítják, például a vonatközlekedés pontosságáról is adnak tájékoztatást.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. október 12. 21:54
"A MÁV és a GYSEV menetrendje is benne lesz a Google térképében" És a felcsúti kisvasút szomorúan pöfög üresen.
illesl
2016. október 12. 20:59
Szerettem volna Marcaliba utazni. No, arrafelé még nem megy a rendszer....
Korrupt Kornél
2016. október 12. 13:52
és ez mibe került? Inkább a késések megszüntetésére kellett volna fordítani ezt azösszeget. Inkább ebben várnánk előrehaladást. Miért nem vizsgálja ki a késések okait a MÁV?
noMores
2016. október 12. 01:08
Ennyike. Kicsit előrébb járnak informatikában az amcsik, mint mi...... Pontosabban mi is költünk rá, csak ellopódik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!