Simicskó: Az európai civilizáció könnyen elveszhet a történelmi útvesztőkben

2016. szeptember 07. 21:22

Az európai civilizáció könnyen elveszhet a történelmi útvesztőkben, ha a hiszékenység útjára lép – mondta Simicskó István a szigetvári Zrínyi Napok keretében szerdán megtartott nemzeti kegyeleti emlékülésen. A honvédelmi miniszter ugyanakkor kiemelte: a történelem megtanított minket arra, hogy a magyarság addig létezhet, amíg van erős magyar állam.

2016. szeptember 07. 21:22

Az erős magyar állam léte alapvető fontosságú a magyarság megmaradásához – erről beszélt a honvédelmi miniszter a szigetvári Zrínyi Napok keretében szerdán megtartott nemzeti kegyeleti emlékülésen a baranyai városban. Simicskó István a rendezvény résztvevői előtt a 450 évvel ezelőtt történtek tanulságára utalva úgy fogalmazott: „a történelem megtanított minket arra, hogy a magyarság addig létezhet, amíg van erős magyar állam”. Az erős magyar állam és hadsereg védelmezi határainkat, hagyományainkat, értékeinket – tette hozzá.

A nemzetállamok megmaradásának fontosságát kiemelve azt mondta: „nem hisszük azt, hogy a kultúráknak, civilizációknak össze kell keveredni”. A honvédelmi miniszter szerint az Európai Uniónak és valamennyi nemzetének a hiszékenységgel szemben ma erős hitre van szüksége.

Simicskó: Az európai civilizáció könnyen elveszhet a történelmi útvesztőkben

A honvédelmi miniszter szerint az Európai Uniónak és valamennyi nemzetének a hiszékenységgel szemben ma erős hitre van szüksége, amely megtart, egyben „tiszteletet ébreszt és ad mások felé és másoknak is”.

Simicskó István kijelentette: az európai civilizáció könnyen elveszhet a történelmi útvesztőkben, ha a hiszékenység útjára lép, hiszen az „becsaphatóvá, védtelenné és kiszolgáltatottá tesz”. A miniszter szerint a középkori Európa nem volt képes látni az oszmán birodalom terjeszkedésének veszélyét, és képtelen volt az összefogásra.

A jövő a magyarok és a horvátok közös felelőssége

A politikus emlékeztetett arra, hogy I. Szulejmán szultán beírta magát a történelemkönyvekbe, az őt megállító Zrínyi Miklós, pedig a hazát, Európát és a kereszténységet védő kapitányként lett magyar és a horvát történelem hőse. A magyarok és horvátok közös felelősségének nevezte, hogy „lesz-e jövőnk”, majd arra szólított fel, hogy a két nemzet minél szorosabban működjön együtt a haza és a közös értékek megvédéséért.

A zenés és irodalmi műsorokkal, valamint hagyományőrzők közreműködésével megrendezett eseményen mások mellett részt vett Tomislav Ivic horvát védelmi miniszterhelyettes, Hóvári János, a Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566 Emlékév Emlékbizottság elnöke és Vass Péter, Szigetvár független polgármestere.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyok?
2016. szeptember 08. 10:47
A magyarság legnagyobb problémája maga a kormány! Orbán (enyveskezű Viktor)! Mára már minden kormánytag százmilliokkal büszkélkedhet, anyagilag felkészültek a leváltásuk utáni időszakra. De!! Mit hagynak maguk mögött?? Hogyan éli túl a nemzet! "Lehajolok a szent humuszig, E szüziföldön valami rág...."
nolimit6
2016. szeptember 08. 10:10
Erős a Societas jelenlét a mandiner kommentelői között, Molnár Gyula bácsi csak dolgozik.
kgyula
2016. szeptember 08. 08:07
A törökök nemhogy államfővel nem, de még csak nem is miniszterelnökkel képviseltették magukat az eseményen. És ennek a tetves keleti bagázsnak riszálja a seggét vadul a magyar külpolitika....
Marula
2016. szeptember 08. 08:03
Ugy érzem sokaknak gondja van a miniszterelnökkel. Volt egy D-209 kodszamu ügynök miniszterelnökünk. Volt egy "kurvaorszag"-ozó "el lehet menni innen"-ező El Quro is. Remélem a kórusban jajgatók a korábbi ciklusokban is hasonlóan kritikusok voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!