Radikálisan szigorítaná az állatkínzás büntetési tételét a Jobbik

2016. szeptember 07. 11:25

A jelenlegi két évről nyolc éves szabadságvesztésre emelné a súlyos állatkínzás maximális büntetési tételét a Jobbik, ezen túl pedig ki is zárná a börtönbüntetés felfüggesztésének lehetőségét.

2016. szeptember 07. 11:25

A Jobbik törvénymódosító csomagban kezdeményezi, hogy a súlyos állatkínzás maximális büntetési tétele a jelenlegi két évről nyolc éves szabadságvesztésre emelkedjen. Egyed Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Jobbik javaslatában kizárná a börtönbüntetés felfüggesztését, szemben a kormány legfrissebb indítványával, amely ugyan három évre emelné az állatkínzók legsúlyosabb büntetési tételét, de a végrehajtást továbbra is felfüggeszthetőként hagyná.

Kiemelte továbbá, a büntető törvénykönyv (Btk.) fenti módosítása mellett a vadászati törvényt is módosítanák kimondva, hogy a hatóságoknak azonnal be kell vonnia a jogtalan fegyverhasználattal gyanúsított vadászok fegyvertartási engedélyét.

A Jobbik emellett országos ivartalanítási akció meghirdetését is szorgalmazza, amelyben az állam, vagy az önkormányzatok átvállalnák a nem tenyésztési céllal tartott háziállatok ivartalanítási költségének felét. Egyed Zsolt szerint erre azért is szükség van, mert míg „Észak-Kelet-Magyarországon falkákban járnak a kóbor kutyák, addig Ausztrián keresztül lehet úgy menni, hogy egyetlen kóbor állattal sem találkozik az ember”.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. szeptember 08. 07:46
...nos, a Jobbiknak ismét sikerült a nyitott kapukat faltörőkossal kopogtatni:-))))) Két hetes hír, hogy a kormány a különböző állatvédő szervezetekkel a törvény szigorításán dolgozik.
áfonya
2016. szeptember 08. 07:29
Jobbik a betolakodókhoz forduljon ott oszt vannak állatias viselkedések kínzások .
békalepcse
2016. szeptember 08. 07:00
Ezeknek teljesen elment a józan eszük. Cukisodnak és az élhetetlen szavazóbázis felé tolják magukat. Mellesleg az új világrend gyik sarokkövét akarják ezzel bevezetni, hogy élelmiszerhez ne juthass! Egy csirke nyakának kitekerése is nyolc év lesz a végén...-nehogy ellenőrízetlen jól lakhass. Az emberölés, napi kínzás, zaklatás, módszeres kirablás meg lassan bocsánatos bűnnek számít az erre "kijelölt" etnikumoknál.
afganm
2016. szeptember 07. 21:21
nagyon 'érdekes' h a jobbiknak az állatkinzás a legfontosabb, most mikor az okt 2. népszavazásnál a magyarság jövője a tét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!