A liberálisok szerint a TEK kudarca, hogy terroristák flangálhattak szabadon a fővárosban

2016. szeptember 28. 12:08

Ha a magyar kormány teljesítette volna a nemzetközi szerződések szerint ráháruló kötelezettségeket, regisztrálja a Magyarországra érkező menekülteket és gondoskodik azok elhelyezéséről, akkor valószínűleg nem flangálhattak volna terroristák szabadon Budapest utcáin – mondta Bodnár Zoltán, az MLP ügyvivője szerdai sajtótájékoztatóján. A liberálisok szerint a TEK kudarca, hogy tavaly több merénylő is hazánkban tartózkodott.

2016. szeptember 28. 12:08

A Magyar Liberális Párt a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a szakszolgálatok kudarcának tartja, hogy 2015. november 13-i párizsi és a 2016. március 22-i brüsszeli merényletek elkövetői közül tavaly többen is Magyarországon tartózkodhattak.

„A kabinet tízezreket szabadított rá Budapestre”

Az MLP ügyvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Idők erről szóló cikkére hivatkozott. Bodnár Zoltán úgy fogalmazott: ha a magyar kormány teljesítette volna a nemzetközi szerződések szerint ráháruló kötelezettségeket, regisztrálja a Magyarországra érkező menekülteket és gondoskodik azok elhelyezéséről, akkor „valószínűleg ezek a terroristák sem flangálhattak volna szabadon Budapest utcáin”.

A kabinet viszont, annak érdekében, hogy fokozza a menekültválság okozta félelmeket, 2015. nyarán tízezreket „szabadított rá” Budapestre és az országra, ahelyett, hogy ezeket az embereket összegyűjtötte és regisztrálta volna – jelentette ki. 

Bodnár: A Fidesz minden rendelkezésére álló eszközt bevet

A politikus a hír időzítéséről azt mondta, úgy látszik, hogy a Fidesz minden rendelkezésére álló eszközt bevet, hogy kellően „magasra tekerje a félelemérzetet”, ugyanis ezeknek az információknak a kiszivárogtatása pontosan illeszkedik ebbe a sorba. 

Az MLP szeretné megtudni, hogy az illetékesek mióta rendelkeznek ezekkel az információkkal és miért csak most tették közzé azokat, mert a pártnak kétségei vannak, hogy a Terrorelhárítási Központ illetve a szakszolgálatok munkatársai csak az elmúlt egy két hétben jutottak hozzá ezekhez az adatokhoz – mondta.

(MTI

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2016. szeptember 28. 21:29
orgoványért kiált
Mutimi
2016. szeptember 28. 14:05
Nem flangálhattak volna szabadon? Ember! Tudja maga, hogy miért nincsenek zárt táborok? Tudja? _____________ De ha lenne, akkor meg az lenne a baj?
1120
2016. szeptember 28. 13:55
A terrorelhárítóknak meglátásom szerint inkább az a "saruk", hogy a nyaranta visszatérő Andrássy úti ízlésterrort nem hárítják el...ha már van a TEK-en bírálni való, akkor sokkal inkább ez az, hiszen a sátán fattyait nem lehet nem észrevenni!
jégecet
2016. szeptember 28. 13:55
Ezeknél "valószínűleg" beállt a totális emlékezetkiesés. Vityka helyében most szólnék Habonynak; szedje csokorba az akkori librális nyilatkozatokat, és _minden_ egypercesben azt nyomatnám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!