Tóth Krisztián cselgáncsozó: „Agyonnyom az olimpia”

2016. augusztus 11. 09:52

„Agyonnyomja az olimpia” a magyar sportolókat, és „otthon senkinek nem felel meg semmi” Tóth Krisztián cselgáncsozó olimpikon szerint, aki a nyolcaddöntőben esett ki Rióban. Hozzátette: épp tegnap olvasott cikkeket, és „borzalom volt”.

2016. augusztus 11. 09:52

Tóth Krisztián szerint „agyonnyomja az olimpia” a magyar sportolókat. A riói játékokon a nyolcaddöntőben kiesett cselgáncsozó úgy véli, „otthon senkinek nem felel meg semmi”.

A 90 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth jelezte, az utóbbi időben olyan pszichés hullámvölgyek jellemezték, hogy nem tudta, milyen formában van. „Nem tudom, hogy ez közép-európai vagy magyar betegség-e, de akivel a faluban beszélgettem ezekről, mindenkit agyonnyom az olimpia” – fogalmazott. Hozzátette: épp tegnap olvasott cikkeket, és „borzalom volt”.

„Ha valaki aranyérmet szerez, akkor az folyamatosan kokszol, ha valaki ezüstérmet szerez, akkor az hogy rontotta el a döntőt, ha valaki kiesik, akkor... Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki...” - fakadt ki kiesése után Tóth.

„Otthon senkinek nem felel meg semmi. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Mi az országot képviseljük, tudása legjavát szeretné szerintem mindenki kiadni, aki itt van. Nyilván van, akinek ez arra elég, hogy három-négy olimpiai bajnoki címet szerezzen, van akinek arra, hogy kijutott...” – fogalmazott. Hozzátette: valahogy át kellene strukturálni ezt a „sporttal kapcsolatos dolgot”.

„Én azt hittem magamról, hogy fejben nagyon erős versenyző vagyok... De egész egyszerűen agyonnyom ez az egész” – mondta Tóth Krisztián.

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. augusztus 11. 21:49
Nem tudom milyen cikkeket olvastál, de Szász Emesét, Hosszú Katinkát vagy Szilágyi Áront nem nyomta agyon az olimpia..
tango47
2016. augusztus 11. 15:44
Egy tény: csak a kommenteket olvasva mindenkinek az tűnhet fel, hogy ahogy hajlandóak az emberek egekig isteníteni egy-egy sportolót, ugyanúgy, ha botlik, ugyanazok a sárba tiporni. Sok empátia nem szorult az emberekbe és egy kicsit nagyobb fontosságot tulajdonítunk sokszor a dolgoknak, mint amit megérdemelnének.
Tintamin
2016. augusztus 11. 12:39
Teljesen igaza van, nalunk elmebeteg a viszonyulas az elsporthoz Ez egyreszt a magyar frusztraltsag, kishituseg, boldogtalansag kivetulese - gyozelem eseten pedig jon a "naugye", mint az oviban -, masreszt azert, mert ez az orszag nem sportol: fogalma sincs, milyen akar amator szinten versenyezni, fotelszurkolo barmok millioi okoskodnak, frocsognek. Magyarul: az elhizott ovodasok ugatasa hangosabb, mint a kulturalt biztatase..
excopp
2016. augusztus 11. 11:25
- a sporthoz (élsporthoz) nagyon sok összetevő és persze a kihagyhatatlan szerencsefaktor szükséges -a főbb komponensek: testi kondíció, technikai készség, motiváció, mentális erő (koncentráció,kudarctűrés, regeneráció, etc.) - ez utóbbiban biztosan fejlődnünk kell, és erre nemcsak a jelen olimpia a bizonyság (hirtelen a férfi pólósok jutnak eszembe) - a szurkolóknak mind kedvesek vagytok, úgyhogy padlóról felállni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!