Hamis vád gyanúja miatt nyomoznak Portik ellen

2016. augusztus 23. 12:15

Nyomozást indított hamis vád bűntettének gyanúja miatt Portik Tamás ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség – írja az Index. Portik kenőpénz elfogadásával vádolta Rogán Antal fideszes politikust a Rogán kontra Juhász perben. Emiatt hivatali vesztegetés és hamis vád miatt is feljelentések érkeztek az ügyészséghez, de az előbbi ügyben nem is indítottak nyomozást.

2016. augusztus 23. 12:15

Portik Tamás, aki jelenleg a Prisztás-gyilkosság miatt kapott 15 évi fegyházbüntetését tölti, júniusban arról beszélt: 10 millió forint értékű eurót adott Rogán Antalnak, aki akkor az V. kerület polgármestere volt, hogy a piaci árnál alacsonyabban becsüljék meg a belvárosi ingatlanokat. A Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi perben tett tanúvallomása nyomán több feljelentést is érkezett ellene.

A Központi Nyomozó Főügyészség azonban elutasította a hivatali vesztegetés, illetve annak elfogadása miatt érkező feljelentéseket, ezzel pedig megnyílt az út a hamis vád miatti nyomozás megindítása előtt.

Erről végül kedden döntött a Budapesti Nyomozó Ügyészség, és hamis vád bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított Portik Tamás ellen – írja az Index. Arról azonban nem nyilatkozott a Budapesti Nyomozó Ügyészség szóvivője, hogy a megvesztegetés ügyében indul-e később nyomozás, ez ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészségre tartozik. A Mandiner korábbi érdeklődésére ott azt közölték: nem bocsátkoznak találgatásokba, de meg fogják tenni a szükséges intézkedéseket, ha a Rogán és Juhász közti személyiségi jogi perben később előkerülnek újabb, releváns információk.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. augusztus 24. 09:10
Egy pártállam így működik...
Cezar
2016. augusztus 23. 21:47
Érinthetetlenek című filmet látták. A szereplőket ismerjük! Rendező a vezír. Aki egyben a fő-fő szereplő.
Sir Bayer
2016. augusztus 23. 20:53
puszika 2016. augusztus 23. 18:07 Milyán álvádak? A kurv@ @nyádat!!!!!!!! bayer után szabadon Egyenlőre Tony cosa nostra rogán naponta növekvő alapterületű villájának a pénzforrása lepleződött le!!!!!!!
Sir Bayer
2016. augusztus 23. 20:51
Portik is úgy járhat mint Welsz egy pintérautóban! Olyan rosszul lesz a tárgyalásra menet hogy már egy polóniumos tea se tudja megmenteni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!