Böde Dániel Madocsa díszpolgára lett

2016. augusztus 21. 13:39

Sporteredményei elismeréseként és a Duna menti település hírnevének öregbítéséért Madocsa díszpolgárává avatták az augusztus huszadikai falunapon Böde Dánielt, a Ferencváros és a magyar válogatott közkedvelt játékosát.

2016. augusztus 21. 13:39

A sportban elért eredményeinek elismeréséért és Madocsa település hírnevének öregbítéséért – ezzel a hangzatos mondattal indokolta a Tolna megyei Madocsa önkormányzata a Böde Dánielnek adott díszpolgári címet. A Ferencváros honlapján közzétett hír szerint Böde Dánielről sokan tudják, hogy a Ferencváros és a magyar válogatott elnyűhetetlen gólgyárosa és az is köztudomású, hogy Madocsa az otthona.

Az FTC támadója és a község neve az utóbbi években összeforrt, az egyre sikeresebb sportoló pedig sosem feledkezett meg arról, hogy honnan is indult. Legutóbb a franciaországi EB-t követő ünneplés kapcsán hallhattuk a Tolna megyei falu nevét: míg számos focista külföldi turistacélpontokban bulizott a sikeres magyar szereplést követően, Böde Dániel Ibiza helyett inkább a madocsai Sarki Kocsmát választotta.

„Nagy megtiszteltetés számomra ez a cím, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tett büszkévé. Madocsa mindig is az otthonom lesz, építkezni is itt építkeztem, nyaralni is rendre ide járok és a helyi focicsapat is sok örömet okoz. Bárhol jártam a világban, mindenhol szerettem madocsai lenni, és ezt tudta rólam mindenki, talán ennek is köszönhetem ezt az elismerést” – nyilatkozott a kitüntetés kapcsán a labdarúgó.

Böde a díszpolgári címet az augusztus 20-i nemzeti ünnepen rendezett madocsai falunapot vette át. Vasárnap a Mezőkövesd ellen pedig már játszik is a Fradi színeiben.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2016. augusztus 22. 09:48
Ennyi irigy vagy lekezelő, abnormális embert, mint itt fent, már régen láttam egy rakáson. Ez a gyerek - mindegy, hogy nem Messi-szinten - adott valamit a falujának, ők is szeretik. Mit kell ezen fintorogni? Inkább több hasonló normális kapcsolat kellene.
gwrf
2016. augusztus 21. 17:14
Madocsán nem kell sok a díszpolgári címhez
hátakkor
2016. augusztus 21. 15:05
Csak a Böde! Semmi buzizás.
krotak
2016. augusztus 21. 14:39
Madocsáról nem a foci jut az eszembe, hanem Évike. Olyan jó tanárnő volt, hogy mi buta fiúk úgy éreztük, idősebb lánytestvérünktől tudunk meg csoda-titkokat. 14 éve nincs köztünk, de sírján még nincs hervadt virág.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!