Szijjártó: Meg kell védenünk a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok jogait

2016. július 09. 10:07

Magyarország célja, hogy a Brexit után a lehető legszorosabb gazdasági együttműködés maradjon fenn Nagy-Britannia és az EU között, valamint hogy a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok munkavállaláshoz fűződő jogai ne sérüljenek – jelentette ki Szijjártó Péter a brit külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után.

2016. július 09. 10:07

Szijjártó Péter a NATO-tagállamok varsói csúcstalálkozója alkalmával négyszemközti találkozón tekintette át Philip Hammond brit külügyminiszterrel a brit népszavazás nyomán előállt helyzetet.

A magyar kormány tiszteletben tartja a brit polgárok döntését, és teljes mértékben ellenzi az uniós intézmények Nagy-Britanniára irányuló nyomásgyakorlását a kilépési szándék mielőbbi bejelentésére vonatkozóan – jelentette ki szombati közleményében Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország két nagyon fontos érdeket fog képviselni a kilépésről szóló tárgyalásokon. Egyrészt azt, hogy a lehető legszorosabb gazdasági együttműködés maradjon fenn Nagy-Britannia és az Európai Unió között, hiszen a brit vállalatok komoly szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, a magyar-brit kereskedelmi forgalom pedig dinamikusan bővül. Másrészt fontos érdekünk, hogy megvédjük a Nagy-Britanniában dolgozó magyar emberek munkavállaláshoz fűződő jogait és érdekeit.

A magyar kormány álláspontja szerint a brit népszavazás tanulsága egyértelmű: az Európai Uniónak alapvető és mély változásokra van szüksége, és világossá vált, hogy európai politikát nem lehet az európai emberek akaratával szemben folytatni – mondta a miniszter. A magyar kormány mindig nagyra értékelte a Nagy-Britanniához fűződő kétoldalú kapcsolatok szorosságát, és a jövőben is ennek fenntartására fog törekedni – olvasható a közleményben.

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2016. július 10. 13:45
Talán megvédhetné a Magyarországon dolgozó magyar emberek jogait is! Vagy az már túlzás lenne?
Cezar
2016. július 09. 23:43
Meg az, hogy haza ne jöjjön valamennyi...
balint60
2016. július 09. 20:15
Majd ha a levélbeni szavazást megengedik nekik, akkor beszéljen nekem "jogvédemrôl", addig csak a jogfosztást látom.
peninsulavaldes
2016. július 09. 19:58
megvédik...mint sok mindent az elmúlt években...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!