Múzeumi negyed helyett parkot fejlesztene az LMP

2016. július 20. 10:57

Az LMP szerint a fővárosban a jelenleginél sokkal több és nagyobb területű közparkot kellene létrehozni; a párt úgy látja: a múzeumi negyed fölösleges, de ha már valahol, akkor inkább a rozsdaövezetekben kellene létrehozni azt.

2016. július 20. 10:57

Az LMP véleménye szerint nem múzeumi negyedre, hanem egy zöldterület-fejlesztési programra és az erről szóló párbeszéd megindítására lenne szükség Budapesten. A párt úgy látja, hogy a fővárosban a jelenleginél sokkal több és nagyobb területű közparkot kellene létrehozni. Csárdi Antal szerdán az MTI-nek azt mondta, a mai napig fennállnak azok a szakmai valamint környezetvédelmi érvek, amelyek a múzeumi negyed létrehozása illetve a Városliget átépítése ellen szólnak.

A fővárosi képviselő kiemelte: az elmúlt hetek történései azt mutatják, hogy a Városliget ügye már nem a fákról szól,  ugyanis az látszik, hogy a kormány „letette a voksát a kopaszok mellett”, az ő segítségükkel hajtják végre terveiket, miközben „a megfélemlítés eszközét használják”. A politikus úgy összegzett: „a legrosszabb szocialista időket idéző módon a félelemkeltés az úr ma Budapesten és ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni”.

Az, hogy szerdán határozatképtelenség miatt berekesztették az Országgyűlés rendkívüli ülését, amelyet a Liget-törvény megsemmisítéséről szóló javaslatot tárgyalták volna, az is azt bizonyítja, hogy a Fideszt nem érdekli a társadalmi vita – folytatta. A Fidesz nem megoldani akarja a problémákat, hanem rá akarja kényszeríteni Budapestre a saját akaratát – tette hozzá. Végül azt mondta, hogy ha fölösleges is, számos más helyszínen, például a rozsdaövezetekben, létre lehetne hozni a múzeumi negyedet.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. július 22. 21:31
Csárdi et, nem tudja mit beszél! - az ülés határozatképtelen volt -még az indítványozó sem jelent meg Akkor ez most hogy?
foxi
2016. július 21. 08:42
..."Múzeumi negyed helyett parkot fejlesztene az LMP"...,ha kormányozna. Addig azonban,"a kicsikutya kipukkadna,ha nem sz@rna" ha... Kohn beállít a rabbihoz, adjon tanácsot, mert döglenek a libái. Rabbi: - Adj nekik tejbe áztatott búzacsírát, az segíthet! Jön vissza Kohn: - Rabbi, baj van, már csak 10 libám van, döglődnek, adj tanácsot! - Adj egy fél aszpirint mindegyiknek, meglásd, jó lesz. Másnap Kohn: - Rabbi, már csak 5 libám van, valami nem jó, mit csináljak? - Adj nekik antibiotikumot, ez biztos jó lesz! Harmadnap Kohn: - Rabbi, az összes libám megdöglött, tudsz tanácsot adni, mit csináljak? - Hát fiam, tanácsom az még lenne pár, de neked libád már nincs! ********** Szóval ötletben gazdag a lompos LMP is!
hátakkor
2016. július 20. 18:18
Fejlesszen parkot az LMP ha akar! Eddig egyet nem fejlesztett..
madarasi.abel
2016. július 20. 16:19
http://hvg.hu/itthon/20160720_Lanyi_Andras_Tiz_kerdes_amelyre_mindenki_tudja_a_valaszt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!