Kvótareferendum: Angela Merkel nem vár változást a magyar népszavazástól

2016. július 05. 16:49

Nem vár változást a magyar kvótareferendumtól Angela Merkel német kancellár, aki szerint „ismert” a magyar kormányfő, Orbán Viktor álláspontja a „menekültekkel” kapcsolatban.

2016. július 05. 16:49

Angela Merkel német kancellár szerint nem várható változás a magyarországi kvótareferendumtól.

A kancellár kedden Berlinben Mauricio Macri argentin elnökkel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón arra a kérdésre reagált, hogy a kvótareferendum miatt tart-e az EU megosztottságának növekedésétől. 

Elmondta, már régóta ismert, hogy Magyarországon népszavazást tartanak „a menekültek kérdéséről”, most pedig csak a referendum időpontját jelölték ki, és a népszavazási kérdés megfogalmazásából is az következik, hogy a szavazás „válasz lesz a már most is érvényesülő kormánypolitikára”. 

„Ismert a magyar miniszterelnök véleménye is a menekültekről, ennyiben nem várok a referendumtól változást a pillanatnyi helyzetben” – tette hozzá Angela Merkel.

Reagált a kvótareferendum kiírására az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőinek vezetője, Gerda Hasselfeldt is, aki hírportálokon idézett berlini nyilatkozatában kiemelte, hogy a népszavazás vélhetően nem járul majd hozzá az uniós menekültpolitika iránti szolidaritás erősödéséhez.

Átkozottul nehéz az uniós összetartás

A migráció kezelésében sok diplomáciára van szükség az uniós tagországok összetartásához, ami „átkozottul nehéz” – mondta a politikus. Hozzátette, hogy a brit uniós tagságról tartott voksolás és a kvótareferendum révén az eddiginél is nagyobb kételkedéssel szemléli a népszavazás intézményét. Mint mondta, bizonyos kérdések túlságosan bonyolultak ahhoz, hogy egyszerűsíteni lehessen őket egy igen vagy egy nem válaszra, és a népszavazásoknál gyakran az érveknek kevésbé van szerepük, mint a pillanatnyi közhangulatnak. Ezért a döntés felelősségét a nép választott képviselőire kell ruházni, akiknek aztán ki kell állniuk és vállalniuk kell véleményüket – mondta Gerda Hasselfeldt.

Áder János államfő kedden október másodikára írta ki a kormány által kezdeményezett népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban. A kérdés úgy szól: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Adam5
2016. július 06. 07:14
A képviseleti rendszer nem része a demokráciának, egy szükségmegoldás volt azokból az időkből, amikor még nem volt lehetőség kikérni mindenki véleményét/szavazatát a napi ügyekben. Ma meglenne a technikai háttér hozzá, de nem akarnak sehol valódi demokráciát, mert a képviseleti rendszerben remekül manipulálható a hatalom. "bizonyos kérdések túlságosan bonyolultak ahhoz, hogy egyszerűsíteni lehessen őket egy igen vagy egy nem válaszra" - Hazugság, hiszen így is a képviselők hoznak döntést, a törvények minden betűjét ők írják le, csak nem mehetnek teljesen szembe az eredménnyel.
Tesze Tosza
2016. július 06. 06:57
Egy rendes, a polgárait képviselő szövettségben fel sem merülne a bevándorlással kapcsolatosan ilyen kérdés. Mivel a válasz egyszerű: Csak az jöhet akit beengedünk. Aki képes beilleszkedni és nem hódítani érkezett. Lásd Ausztrália. Már önmagában a kérdés felvetése jelzi az eu alkalmatlan az európai emberek érdekét képviselni.
nagykutya
2016. július 06. 00:58
Népszavazás rósz, diktatúra jó! Heil Merkel!
áfonya
2016. július 05. 22:05
Hatalmas iszlamista fegyverraktárat találtak Németországban. Merkel titkos fegyverraktára. Radikális szalafisták fegyverraktárát számolták fel a német rendőrség speciális egységei Észak-Rajna-Vesztfáliában egy mecset közelében. A titkos rejtekhelyen valóságos fegyverarzenál fogadta a kivezényelt rendőrségi kommandót. A fegyverraktár zöldség és fűszer hűtőkamrának volt álcázva. Észak-Rajna-Vesztfália tartomány lakossága hozzávetőlegesen 18 milliós, düsseldorfi székhellyel. Az utóbbi időben ugrásszerűen nőtt azoknak a muszlim fiataloknak a száma, akik ebben a német tartományban kívánnak letelepedni. Titkosszolgálatok jelentései alapján a radikális szalafisták száma is emelkedett a térségben, hiszen a muszlim bevándorlók jelentős része érkezik háborús övezetekből. Háborút látott, fegyvert kiválóan ismerő 20-30 éves radikális fiatalok, akik hírből nem ismerik a toleranciát és akik köpnek az európai értékrendre. Információink szerint Németország történelmében a legnagyobb fegyverarzenált foglalták le a hatóságok, amik iszlám szélsőségesekhez köthetők. A németeket valósággal sokkolta a hír, miszerint az ISIS nevű terrorszervezet Németországban lévő alvó sejtjei aktivizálták volna magukat a több száz fegyverrel. Titkosszolgálati jelentések adnak hírt arról, hogy fundamentalista iszlamisták készen állnak az erőszakra, hogy lecsapjanak Németország különböző részein. Lehallgatott és elektronikus levelek bizonyítják a szélsőségesek aktivitását Németország szerte. A hamburgi titkosszolgálat és elhárítás pénteken jelentette, hogy tudomásuk van arról, hogy iszlamista extrémisták csoportja készít elő akciókat. A német hatóságok korábban is monitor alatt tartották azt a néhány száz radikális szalafistát, akik száma az utóbbi hónapokban több ezresre emelkedett. http://ujero.net/hatalmas-iszlamista-fegyverraktarat-talaltak-nemetorszagban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!