Kipaterolja a Városligetben táborozó aktivistákat a rendőrség

2016. július 06. 08:26

Rendőrök jelentek meg szerda reggel a Városligetben, hogy a kerületi jegyző határozata alapján kitegyék az ott táborozó, bontást akadályozni próbáló ligetvédő aktivistákat – írja az Index. A Ligetvédők Facebook-oldala szerint a jegyző határozata nem érvényes.

2016. július 06. 08:26

!!!RIADÓ!!! Több száz rendőr a táborban, fel akarják számolni a Ligetvédők Táborát” – jelent meg szerdán a hír a Ligetvédők Facebook-oldalán. Az Index szerint sok rendőr jelent meg reggel hétkor a Városligetben, ahol sorfalat állnak a bontásra ítélt Hungexpo irodaházaknál. A lap szerint kerületi jegyző is a helyszínen van, aki egyenként állapítja meg az aktivistákról, hogy jogszerűen tartózkodnak-e a területen. A 444 tudósítása szerint a táborozó aktivistákat gyorsan kivitték a területről a rendőrök, bent csak. A lezárt részen már csak Komáromy Gergely (Gregory G Ras), a Riddim Colony énekese és egy barátja maradt, mivel ők leláncolták magukat – írja a 444.

A Ligetvédők FB-oldalán arról is írnak, hogy szerintük a nyolcadik kerületi jegyző birtokvédelmi határozata, amely alapján a hatóságok intézkednek, jogszerűtlen, mivel például nem tartalmazza a kötelezettek nevét. Ezen felül arra is felhívták a figyelmet, hogy „a Ligetvédők Tábora építési terület, mert annak átadása az elektronikus építési naplóval igazoltan nem történt meg”.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. július 06. 16:20
Bevetni böszme vízágyúit.
kicsiaborsde
2016. július 06. 12:00
A "ligetvédôk" nagy része szemmel láthatóan füves. A rendôröknek lehetne annyi esze, hogy csináltat rajtuk drogtesztet és legalább drogfogyasztásért le lehetne ültetni ôket egy pár hónapra.
röviden
2016. július 06. 11:51
Mint már korábban írtam, lófaszt se akarnak ezek megvédeni, Christianiát akarnak csinálni a Ligetből. Éppen ideje volt már, hogy eltakarítsák őket.
öszödibeszéd
2016. július 06. 11:27
hát persze, mégiscsak egy 140 milliárdos biznisz. Ezért bármire képesek. Természetrombolás, létező múzeumok jó pénzért történő újrafelépítése, betondzsungel létesítése egy ősfás parkban. mindegy, lényeg, hogy basszuk el fölöslegesen és képmutatóan az európai adófizető pénzét. Akik leghülyébbje persze lelkesen tapsikol...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!