Indexes nyerte a Vízy Dorka-díjat, mandineresek a legjobbak között

2016. június 07. 12:21

Az indexes Hanula Zsolt nyerte el a Vízy Dorka Alapítvány idén először kiosztott sajtódíját, amelyet június 6-án, hétfőn adtak át Budapesten. A 128 pályázat közül két mandineres szerző munkája is bekerült a legjobbak közé.

2016. június 07. 12:21

Az indexes Hanula Zsolt nyerte a Vízy Dorka Alapítvány idén először kiosztott sajtódíját a Nem a gyerekeket kell félteni az internettől, hanem a nyugdíjasokat című cikkével. Az elismerés 250 ezer forintos pénzjutalommal járt.

A díjra 128 pályázat érkezett, amelyekből a legjobb hét szerzőjét és témáját ismertette a zsűri a június 6-i, hétfői, budapesti díjátadón. A legjobb hétbe bekerült a Mandiner munkatársának, Szilvay Gergelynek a Magyar Nemzet Hétvégi Magazinban ősszel megjelent portrécikke, amelyet a széki prímásról, Filep Márton „Pali Marci”-ról írt, illetve az úgyszintén mandineres Partos Bence Beteg gyerekeken segít az Amigos című riportja is.

A további finalisták: Szathmáry István Pál Albánia amazonjai című cikke a Magyar Nemzet Hétvégi Magazinból (2015. november 28.); Laborczi Dóra Családon belüli erőszak és keresztény felelősség című munkája az evangelikus.hu-n (2015. március 27.); Csepelyi Adrienn Gyenge testem a halnak megenni című riportja a Népszabadságból (2015. április 30.); Kránicz Bence: Húsvágás - egy plasztikázott férfi története, vs.hu.

A díjra a 2015-ös naptári évben megjelent cikkekkel és rádiós, tévés riportokkal lehetett pályázni Vízy Dorka kedvenc témaköreiben, így a kultúra, a vallás, az egészségügy, tudomány és környezetvédelem területéről. Egy pályázó egy anyagot küldhetett. A zsűri tagjai Beszterczey Judit, Karafiáth Orsolya, Kovács Gabi, Madarász Zsolt, Stumpf András és Szily László voltak.

A zsűri tagjai elmondták: meglepődtek, hogy ilyen sok pályázat érkezett, amelyekből nehéz volt kiválasztani a legjobbakat, mivel minden munka igen színvonalas volt. A nyertes pályázat azonban magas pontszámmal érte el az első helyet. Többen hozzátették: sok olyan szerzőt olvastak zsűritagként, akit addig nem ismertek, örömükre szolgál, hogy ennyi tehetséges újságíró dolgozik a különféle médiumokban. 

Vízy Dorka 1995-ben került a Magyar Rádióhoz, ahol először a Napközben riportereként dolgozott. Évekig vezette a Petőfi rádió Délelőtt című magazinját, majd dolgozott a Csúcsforgalom és a 180 perc című műsorban, valamint a Duna Televízió ifjúsági műsorában is. 2007-től napi rendszerességgel vezette a Közelről című délutáni magazint. Hosszan tartó súlyos betegség után 2014 decemberében huny el. Újságírói munkásságát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006-ban Szalézi Szent Ferenc-díjjal, a Magyar Rádió többször nívódíjjal ismerte el. A nevét viselő alapítványt családtagjai és barátai alapították a különleges műsorvezető emlékének ápolására.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2016. június 09. 17:35
A cikkel semmi bajom, azt sem mondom, hogy rossz. De 128-ból ez a legjobb?? Ezt tartom túlzásnak.
Békanász a hasadon
2016. június 09. 17:34
"Szilvay Gergelynek a Magyar Nemzet Hétvégi Magazinban ősszel megjelent portrécikke, amelyet a széki prímásról, Filep Márton „Pali Marci”-ról írt" Az viszont télleg jó.
Békanász a hasadon
2016. június 09. 17:34
Karfiol Orsolya mit nyert?
pollip
2016. június 09. 09:35
A cikket javították, először 250 ft volt benne:-))) van ilyen:-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!